Home InfoDruštvo Apelacioni sud smatra da je koordinator Pokreta Tvrđava ipak odgovoran

Apelacioni sud smatra da je koordinator Pokreta Tvrđava ipak odgovoran

by redakcija1

Prekršajni sud u Smederevu, pre nekoliko meseci je odlučio da Nikola Krstić, koordinator Pokreta Tvrđava, nije odgovoran za organizovanje blokade Karađorđeve ulice u decembru 2021.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je, nakon žalbe smederevske policije, poništio tu presudu i vratio je na ponovno odlučivanje, saopštava Pokret Tvrđava.

U ponovljenom procesu, doneta je osuđujuća presuda – Krstić je u obavezi da plati 100.000 dinara, jer je organizovao blokade 4. decembra 2021. zajedno sa masovnim protestima u celoj zemlji, čime je prekršio Zakon o javnom okupljanju.

Nakon ponavljanja izvođenja dokaza, niti smo pozvani da damo iskaz, niti je bilo ko od naših svedoka saslušan, niti su se desila neka nova saznanja, niti su izvedeni novi dokazi – jednostavno je presuda preinačena.

Još smešnije zvuči činjenica da je u istovetnom procesu, za istu blokadu, sedam dana kasnije, (11.12.2021.) Krstić pravosnažno oslobođen, pri identičnim okolnostima.

Ovu presudu shvatamo kao vid pritiska na našu organizaciju, ali i kako bi se drugi građani odvratili od protesta i borbe za svoja prava – navodi se u saopštenju Pokreta Tvrđava uz napomenu da će ta organizacija nastaviti da bude na strani građana kada god su im prava narušena i da ovakvi pristisci samo dodatno motivišu njihov aktivizam.  

Takođe, pravni tim Pokreta je podneo žalbu na ovu presudu jer smatra da su Krstićeva prava grubo narušena i da je ceo proces politički instruisan otpočetka, a naročito nakon preinačivanja presude.

Slične vesti

1 comment

Manager 10.10.2023 - 17:22

I treba pa sledeci put opet po dzepu!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!