Home Info Ani Alentijev jos jedna zlatna medalja

Ani Alentijev jos jedna zlatna medalja

redakcija

 

Strelac Streljačke družine „Smederevo“ i član juniorske reprezentacije Srbije Ana Alentijev osvojila je prvo mesto na poslednjem trećem kolu kupa Streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu, sa rezultatom od 368 krugova i pokazala da je trenutno najbolji strelac vazdušnim pištoljem u juniorskoj kategoriji, pobedivši na dva kola kupa, dok je jedanput bila druga. Zahvaljujući tim rezultatima plasirala se u finale kupa, koje će biti održano u februaru sledeće godine.
 
Ana je uspela da se plasira i u finale kupa u seniorskoj kategoriji, što joj je prvi put pošlo za rukom u karijeri. Na trećem kolu kupa osvojila je četvrto mesto za seniorke.
 
I druga članica SD „Smederevo“ Ana Lajčak je bila jako dobra sa 352 kruga, ali na žalost, na prva dva kola kupa na kojima nije bila baš najsjajnija, posle dobrog rezultata na trećem kolu kupa osvojila je deveto mesto i nedostajalo joj je malo sreće da se i ona nađe u finalu. Zajedno sa Sarom Ilić, trećom članicom smederevske ekipe, naše devojke su i konkurenciji i za neku od medalja u ekipnom takmičenju.
 
Od smederevskih strelaca u juniorskoj kategoriji vazdušnom puškom nastupile su još i Jelena Jakovljević sa 364 kruga i Danica Denić, koja postepeno podiže formu i juče je otpucala svoj rekord na takmičenjima od 382 kruga.
 
U konkurenciji seniorki pobedila je Zorana Arunović, četvrta na Olimpijskim igrama u Londonu, olimpijka Crvene zvezde sa sjajnih 389 krugova! Arunovićevoj je ovo takođe druga pobeda, jer je slavila i u prvom kolu Kupa SSS, a u drugom je bila treća.
 
Andrea Arsović (Partizan) je drugi put pobedila vazdušnom puškom (bila je prva i u drugom Kupu SS Srbije), ali je do trofeja došla na više centara u odnosu na sjajnu juniorku Pančeva Tijanu Kolarik (34-32).
 
I Dimitrije Grgić (Akademac) je drugi put pobedio u tri kola kupa, ovog puta sa odličnih 586 krugova. Slavio je i u prvom Kupu SS Srbije. Damir Mikec nije gađao, jer je na odmoru, a Andrija Zlatić je preskočio ovaj kup, jer je na pripremama na Zlatiboru.
 
Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) slavio je vazdušnom puškom sa 596 krugova, a sjajan je bio i junior Jedinstva (Stara Pazova) Stefan Aleksandrovski sa 594 kruga.
 
– Nastavlja se serija dobrih rezultata i borba za mesta u reprezentacijama za Evropski šampionat u Danskoj u februaru – kaže v.d. selektora Goran Maksimović. – Seniori puškom su bili opet sjajni, kao i juniori i juniorke ovim oružjem. Grgić je odlično gađao pištoljem, a Zorana Arunović podiže formu. Opet su juniorske kategorije bile ispod očekivanja. Čeka nas i finale Kupa SSS 16. i 17. februara, pa će i to biti prilika, uz neke međunarodne turnire, da se pokaže da su ovi slabiji rezultati bili samo loš dan.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!