Home Info Ambasador Švajcarske i ministar prosvete Žarko Obradović u Smederevu

Ambasador Švajcarske i ministar prosvete Žarko Obradović u Smederevu

redakcija

30.novembar 2010.

Otvoren Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Ambasador Švajcarske u Srbiji Ervin Hofer i ministar Prosvete Žarko Obradović otvorili su Regionalni centar za profesionalno usavršavanje kadrova u prosveti. Za adaptaciju prostora u zgradi Monopola izdvojeno je 99.000 evra. Dve trećine sredstava obezbedila je država Švajcarska dok je trećinu izdvojila lokalna samouprava. Smederevski centar jedan je od devet koliko će u Srbiji biti formirano.

„Kroz projekat stručnog usavršavanja obrazovnog kadra Švajcarska agencija za razvoj i saradnju ostvarila je partnerstvo sa Ministarstvom prosvete i u trogodišnjem periodu biće ukupno otvoreno devet centara kroz koji će proći više od 30.000 predavača“, rekao je između ostalog švajcarski ambasador. Hofer je takođe istakao da je otvaranje Regionalnog centra još jedan dokaza da je Srbija već u Evropi i da će imati veliki značaj za obrazovanje ne samo u regionu već i u celoj Srbiji, što su  obraćajući se prisutnima potvrdili ministar prosvete Žarko  Obradović i gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

„Otvaranjem centra, grad će zaraditi uštedom. Reč je sredstavima koja su do sada trošena  za slanje zaposlenih  na brojne seminare van Smedereva. Sada imamo mogućnost da predavanja koja je neophodno pratiti zbog dobijanja bodova potrebnih za licencu organizujemo u Smederevu i tako izbegnemo troškove“, rekao je direktor Regionalnog centra Borivoje Janošević.

„Odluka o osnivanju ove ustanove doneta je prošle godine na sednici Gradskog veća a zatim i potvrđena od strane odbornika Skupštine grada“, rekao je pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Dragan Stanić. Stanić je kao primer naveo Čačak gde je osnivanjem Regionalnog centra ostvarena ušteda od deset miliona dinara.

Za ambasadora Švajcarske organizovan je prijem u Gradskoj upravi, gde su u srdačnom razgovoru gradonačelnik Predrag Umičević i predsednik Skupštine Branče Stojanović i pomoćnik gradonačelnika Dragan Stanić, informisali uvaženog gosta o Smederevu i potencijalima grada na Dunavu.

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!