Home Info Ana Alentijev osma u Evropi!

Ana Alentijev osma u Evropi!

by redakcija

Ana Alentijev, juniorska reprezentativka Smedereva, osvojila je osmo mesto na Šampionatu Evrope u streljaštvu u Osijeku u disciplini MK pištolj. 

Alentijev je u finale ušla sa 572 kruga (285 precizno, 287 brza paljba)  i imala je četvrti razultat. U polufinalu imala je pet „hitova“ i pala je na osmu poziciju. 
Ovo je Anino prvo veliko finale, do sada je dva puta učestvovala na Prvenstvu Evrope još dok je bila mlađa juniorka: Kovilovo 2011. i Bolonja 2012. Ovo joj je prva godina u juniorskoj konkurenciji u kojoj će nastupati i naredne dve godine.

– Veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatom u osnovnom delu od 572 kruga. Rezultat koji je za juniorske kategorije jako visok, što je pokazao i plasman na četvrto mesto pre finala. Ana Alentijev je na najbitnijem takmičenju uspela da ostvari najbolji rezultat u sezoni, ujedno i lični rekord. Finale po novim pravilima koja se primenjuju od ove sezone je veoma stresno i Ana nije uspela da se izbori sa pritiskom, pravila je greške koje su je koštale dobrog plasmana i zbog kojih je zauzela osmo mesto u finalu. Da mi je neko ponudio ovaj rezultat unapred oberučke bih ga prihvatio. Ana Alentijev je mlada takmičarka pred kojom su još dve godine nastupa u juniorskoj kategoriji i ovo je za nju odličan rezultat. Kao njen trener nadam se da će joj ovaj rezultat biti podstrek da i u budućnosti postiže zapažene rezultate – kaže Boban Marinković, Anin trener.
U finale finala plasirale se Nikoleta Mihalko (Mađarska) sa 14 „hitova“  i Anastasija Rizhik (Rusija) sa 12 hitova, dok su u meč za brnzu ušle Doren Venekamp (Nemačka) sa 11 i Joana Tomala (Poljska) sa devet „hitova“.

Zlatnu medalju osvojila je Anastasija Rizhik (Rusija) pobedivši sa 7:3 Nikoletu Mihalko (Mađarska). I u meču za bronzu bilo je 7:3 u pobedi Joane Tomale (Poljska)  protiv Doren Venekamp (Nemačka).  Finale je vredelo 567 krugova. Venekamp je pre finala bila prva sa 578 krugova, Tomala druga sa 575 dok je treći rezultat imala Ordina (Rusija) sa 567 krugova. Nikoleta Mihalko bila je  sedma sa 569 krugova.
Takmičenje je održano 23. jula na na strelištu „Pampas“ u Osijeku u Hrvatskoj. U olimpijskoj disciplini sport pištolj 30+30 metaka nastupilo je ukupno 34 takmičarke iz 15 zemalja. 
Sezona malokalibarskim oružjem završava se 4. avgusta na državnom šampionatu u Novom Sadu.  

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!