Home InfoPolitika Ambasador Japana Kacumata Takahiko posetio Smederevo

Ambasador Japana Kacumata Takahiko posetio Smederevo

Ambasador Japana Kacamata Takahiko je istakao značaj prijateljskih veza između dva naroda Japana i Srbije.

by Redakcija

Danas je ambasador Japana Kacamata Takahiko bio u prijateljskoj poseti Smederevu.
U prijateljskom razgovoru sa čelnicima našeg grada, pre svega, potvrđena je stabilna saradnja Srbije i Japana.

Naš predsednik Aleksandar Vučić je svojim radom i delima doprineo da Srbija danas bude zemlja u koju dolaze nove investicije i otvaraju se nova radna mesta. Posebno se to odnosi na investitore iz Japana i Nemačke. Smederevo je grad koji je privilegovan činjenicom da imamo jednu kompaniju kao što je Mayekawa. Ova kompanija je vrlo značajna za naš grad, jer pre svega imamo radna mesta za naše sugrađane i sigurnost za njihove porodice. Takođe, bih pohvalio kvalitet ljudi koji vode kompaniju Mayekawa, jer zahvaljujući njihovom radu, ostvaruju se značajni poslovni rezultati, što ih čini prepoznatljivim kako u Srbiji tako i šire“ – istakao je gradonačelnik Jovan Beč.

Ambasador Japana Kacamata Takahiko je istakao značaj prijateljskih veza između dva naroda Japana i Srbije.

„Mnogo puta sam se do sada susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i teme naših razgovora su između ostalog bile pored značaja investicija, i poslovna kultura. Naše firme se uvek trude da budu deo lokalne zajednice, da brinu o životnoj sredini i ljudskim resursima. Posebno bih istakao istorijsku posetu našeg pokojnog premijera Srbiji Shinzo Abe, što je bilo značajno za naše još bolje prijateljske odnose i poslovnu saradnju. Japan pruža podršku načinu kako se Srbija danas razvija, kroz razvoj demokratskih odnosa i vladavine prava“ – naglasio je ambasador Japana Kacamata Takahiko.

Tokom razgovora bilo je reči i o istorijskom značaju i potencijalima Smedereva, kao i mogućnosti da se grad još bolje pozicionira na turističkoj mapi Srbije i regiona.

Slične vesti

2 comments

Satoshi Nakamoto smederevac 16.11.2022 - 22:40

U tekstu piše „u prijateljskom razgovoru sa čelnicima našeg grada“. Koje dve persone sede pored sirotog Jovana Beča? Jel su to ti „čelnici grada“?! Ili možda prevodioci na japanski? Dajte, napišite im imena da znamo ko su…

Reply
Godo 18.11.2022 - 09:39

Opoganio sam i oči i mozak na ovaj tekst.
Sve moj do mojega a hvale se kao da drže Smederevp pod konac.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!