Home Info Albanac ulaže u proizvodnju smederevske Železare

Albanac ulaže u proizvodnju smederevske Železare

by redakcija

“Kor Grupa” iz Dubaija, koja je u vlasništvu Albanca Jeton Sadikua, namerava da finansira proizvodnju u Železari, ali to nema nikakve veze sa preuzimanjem ove smederevske kompanije – kaže izvor “Blica” iz Železare.

Prištinski list “Koha ditore” objavio je da bi Sadiku za tri godine mogao da postane vlasnik Železare i da će Vlada Srbije ući u završne pregovore o njenoj prodaji.

Ministarstvo privrede je, međutim, saopštilo da ne pregovara sa “Kor grupom” o prodaji Železare. U saopštenju se navodi da ministarstvo nije učestvovalo u pregovorima, niti je vodilo bilo kakvu pisanu ili usmenu komunikaciju sa “Kor grupom”.

Dobro obavešten izvor “Blica” iz Smedereva kaže da su predstavnici “Kor grupe” bili u Železari pre dva meseca, ali da nije razgovarano o prodaji fabrike.

– “Kor grupa” bi htela da finansira deo proizvodnje limova i cevi koju bi kasnije od Železare kupovala. To bi značilo da robu plaćaju avansno, a nikako da dobijaju udeo u fabrici – kaže naš sagovornik i dodaje da bi “Kor grupa” mesečno kupovala 4.000 tona robe od Železare što je deset puta više od trenutne proizvodnje smederevske kompanije.

Naš sagovornik ocenjuje da u Smederevu ne bi imali ništa protiv ni da ova kompanija kupi Železaru.

– Dobrodošao je svako ko dokaže da ima da uloži najamanje 200 do 300 miliona dolara koliko je potrebno za funkcionisanje kompanije – kaže naš izvor. 

“Kor grupa” bila je zainteresovana za kupovinu Železare 2012 kada je Vladi Srbije poslala pismo o namerama za preuzimanje. Čelnici ove firme sa sedištem u Dubaiju razgovarali su tada sa ministrom ekonomije Nebojšom Ćirićem, ali povratnu informaciju nisu dobili. 

S.Lakić

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!