Home InfoHronika Aktivnosti Sindikalno-radničkog pokreta Želvoz

Aktivnosti Sindikalno-radničkog pokreta Želvoz

by redakcija

Juče potpisani Sporazum izmedju Štrajkačkog odbora I novopostavljenog Generalnog direktora razvejao je sve nade zaposlenih da će svoju ekonomsku katastrofu rešiti pošto im budu isplaćene zaostale zarade za nekoliko prethodnih meseci, tačnije od novembra prošle godine.

Nakon 107 dana štrajka, po potpisanom Sporazumu, zaposleni treba da počnu da rade očekujući eventualnu isplatu akontacije za tekući mesec 24.juna I to do iznosa od 17.000 dinara!
Dalja dinamika, isplata zarada iz prethodne godine I nejasna isplata svih ostalih dugovanja radnika ostavlja zaposlene bez nade u mogućnost da se reše nagomilanih dugova. Iz tih razloga SRP neprestano radi na iznalaženju rešenjada zaposlenima učini život minimalno dostojanstvenim.

 1. Inicijativa Sindikalno- Radničkog Pokreta za hitno upućivanje putničkih vagona Železnica Srbije po ugovoru koji je važeći i povlaštenu dodelu remonta elektromotornih vozova našoj fabrici, po skraćenom postupku, poslata je pre više od mesec dana na relevantne adrese u državi. Očekujemo reakciju.
 2. Molbe prosleđene upravnim odborima i direktorima JKP, o čemu obaveštena gradska uprava, naišle su na izuzetno razumevanje. JKP su saglasna da otpišu dugove zaposlenima Želvoz-a uz odobrenje Osnivača, o čemu je SRP i zvanično, pismeno obavešten.

Očekujemo da Gradsko veće predloži izglasavanje Odluke o otpisu dugova zaposlenima Želvoz-a kod javnih komunalnih preduzeća Komunalac, Vodovod i Stambeno i toplifikacija za tekuću 2011. godinu. Očekujemo da Skupština Grada na prvoj narednoj sednici, koju koju će iz skupštinskih klupa, pratiti naši predstavnici. Imamo uverenja da će se sednica Skupštine grada održati do kraja meseca.

       3.Predusetljiv odgovor Gen.Dir. ED Elektromorava Smederevo o mogućim načinima pomoći zaposlenima Želvoz-a nas je podstakao da tražimo veće olakšice ovu vrstu dugovanja. Očekujemo odgovor predsednika ZO Elektroprivrede Srbije, a računamo na podršku  Gradonačelnika i naših poslanika u Skupštini RS koji su detaljno upoznati sa našim Aktivnostima.

       4. Naš predstavnik intenzivno pregovara sa lokalnim kablovski operaterima, od kojih ho uvek nemamo jasan odgovor, ali ćemo nastaviti da tražimo način mogućeg benefita zaposlenima u fabrici za ove usluge.

       5. Nastavljaju se aktivnosti na reviziji članstva.

   

  Izvršni odbor sindikalno radničkog pokreta FŽV Želvoz
  Saša Milovanović- Predsednik

  Izvor: SDCafe

  Slične vesti

  Leave a Comment

  error: Sadržaj je zaštićen !!