Home Info Mićićeva: Zalažemo se za ulazak u NATO

Mićićeva: Zalažemo se za ulazak u NATO

by redakcija

"Mi se otvoreno zalažemo za članstvo u NATO-u, svesni emocija koje građani imaju prema tome, ali mi to gledamo iz perspective boljitka Srbije. Stranih investitora neće biti dok se ne popravi bezbednost u Srbiji", rekla je Mićićeva na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da NATO nije samo bezbednosna, već i politička organizacija koja bi pomogla u izgradnji infrastrukture, kao i da postoji i politička potreba da Srbija brže uđe u Evropsku uniju što bi postigla ulaskom u NATO.
"Nije dobro da Srbija ostane izolovana i ne uđe u NATO, a da svi naši susedi budu deo NATO-a", navela je Mićićeva i dodala da su Bugarska i Rumunija povećale strane investicije ulaskom u NATO za 180, odnosno 130 odsto.

Objašnjavajući poruku LDP-a o preokretu, Mićićeva je rekla da je preokret nužan da bi Srbija "izvršila finalizaciju tranzicije".

"Svaka tranzicija je bolna, najbolnija je ona koja najduže traje. Dok ne napravimo preokret u načinu razmišljanja, nećemo napraviti preokret u društvu", rekla je potpredsednica LDP-a.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!