Home Info Smederevci bolji od Pančevaca

Smederevci bolji od Pančevaca

redakcija

Ovaj turnir u Pančevu organizovan je povodom 198 godina postojanja Streljačke družine „Pančevo 1813“, a na revijalni meč – duelno gađanje pozvala je najbolje strelce Smedereva, veterane, učesnike lige – po 5 prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za ekipu Smedereva nastupile su: Milena Kitić, Marija Aničić, Jelena Kocić, Snežana Milovanović i Lidija Dejanović. One su imale za 11 krugova slabiji rezultat od žena iz Pančeva, 805 naspram 816 krugova, ali je zato muška ekipa u sastavu: Novica Petrović, Borivoje Provčin, Dragan Florić, Radoslav Mirković i Saša Mišić, ne samo nadokanadila prednost Pančevki nego je i prestigla, rezultatom 896 naspram 844 krugova Pančevaca, što je za 52 kruga više, te su Smederevci ukupni pobednici ovog turnira.

Podsećamo vas da ovde nije reč o aktivnim strelcima SD „Smederevo“ i „Heroj Srba Bezbednost“, nego o veteranima među kojima su i nekadašnji državni prvaci i to u onoj bivšoj SFRJ i svim narednim, a ima ih zaposlenih u Policijskoj upravi Smederevo, Elektromoravi, Želvozu, ZC „Sveti Luka“, Centru za kulturu, kao i Gradskoj upravi Smederevo.

Ovogodišnja Smederevska liga u streljaštvu okupila je šest ekipa u ženskoj i devet ekipa u muškoj konkurenciji, dok se pojedinačno takmičilo više od 80 strelaca. Po ostvarenim rezultatima Smederevska liga u streljaštvu je među najboljima u Srbiji. Pored naše lige ovakav vid takmičenja postoji u još samo tri grada u Srbiji. Beogradska liga koja ima tradiciju dugu 15 godina, Pančevačka koja postoji 10 godina i od ove godine postoji i Novosadska liga.

Streljačka družina „Pančevo 1813“ je nastariji sportski kolektiv u Pančevu i jedna od najstarijih streljačkih družina u našoj zemlji. Streljačka družina „Smederevo“ sledeće godine slaviće 125 godina postojanja, na novom strelištu u Dvorani Smederevo, nadaju se svi u družini, što će biti prilika da se ove dve ekipe odnosno najbolji pojedinci ligaškog takmičenja, ponovo susretnu i odmere snage u međusobnom duelu. Ukoliko im se ne pridružu i strelci Beograda i/ili Novog Sada, turnir bi dobio i na snazi i još boljem kvalitetu.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!