Home Info Agencija za privatizaciju demantuje Esmark

Agencija za privatizaciju demantuje Esmark

redakcija

Agencija za privatizaciju demantovala je da su tokom prošlonedeljnih pregovora s Esmarkom o privatizaciji Železare Smederevo dogovoreni "prethodni uslovi".

To je saopšteno povodom izjave izvršnog direktora Esmarka Dzejms Bušara, koji je izrazio razočaranje zbog neuspeha pregovora o preuzimanju Železare Smeredevo nvodeći da je to posledica promene prethodno dogovorenih uslova.

Kako navodi Agencija za privatizaciju, tokom pregovora u Pitsburgu ministar finasija Dušan Vujović je jasno predočio predstavnicima Esmarka da će njihova poslednja ponuda biti predmet konsultacija s premijerom Aleksandrom Vučićem, članovima Vlade Srbije i Komisijom za privatizaciju Železare metodom strateškog partnerstva. 

"Napominjemo da je i sam Esmark nekoliko puta menjao svoju ponudu nakon završene posete Pitsburgu naročito u vezi su-potpisa, korporativne garancije i minimalnog nivoa obrtnog kapitala", dodaje srpska agencija. 

Agencija za privatizaciju je, ističe se, još u utorak iznela svoj stav da Srbija nema ekonomski interes niti je dobila minimum pravne zaštite predloženim ugovorom o strateškom partnerstvu za Železaru Smederevo pod uslovima koje je kompanija Esmark nudila. 

Vlada Srbije je u utorak, posle višenedeljnih pregovora, odbacila ponudu Esmarka, kao jedinog ponuđača na tenderu, za preuzimanje 80,01 odsto Železare Smederevo.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!