Home Info 57 godina postojanja Turističke organizacije

57 godina postojanja Turističke organizacije

by redakcija

Turistička organizacija grada Smedereva spada u red najstarijih organizacija u Srbiji. Daleke 1953. godine, 18. juna, osnovano je gradsko-sresko turističko društvo Smederevo, par dana posle Beograda.

Sve transformacije društva menjale su i oblik postojanja, organizacije i rada naše Turističke organizacije. Zakon o turizmu donet 1995. godine utvrdio je po prvi put zakonski delatnost Turističke organizacije kao promotera turističkih vrednosti opštine, a osnivač Turističke organizacije je opština (grad) Smederevo.

U svom dugogodišnjem radu Turistička organizacija Smederevo spada u red najuspešnijih organizacija u Srbiji. Ističe se svojom promotivnom i propagandnom delatnošću, očuvanjem i prezentacijom prirodnih, kulturnih, tradicionalnih i folklornih vrednosti Smedereva.

Pokretač je (1988.) i jedan od glavnih nosilaca turističko-privredne manifestacije Smederevska jesen, koja je brend Smedereva ali i Srbije, negujući srednjevekovni imidž grada, vinograda, dobrog vina i pesme o devojkama Smederevkama.

Dobitnik je i nosilac vrednih priznanja: Šampion turizma SCG 2003. godine, sveukupni pobednik Sabora narodnog stvaralaštva „Zlatne ruke Srbije“, 1998, 1999. i 2006. godine, kao i domaćin istog u Smederevskoj tvrđavi 2000. i 2004. godine.

Najbolji smo promoteri turizma Srbije na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu 1998. godine, proglašeni od strane propagandista Srbije.

Turistička organizacija Smederevo među prvima u Srbiji je otvorila i Turističko-informativni centar u strogom centru grada i objedinila vodičku službu.

Izvor: Turistička organizacija Smedereva

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!