Home InfoHronika 20 godina za ubistvo huškanjem psa

20 godina za ubistvo huškanjem psa

by redakcija

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu zatvora sa 18 na 20 godina Jovici Nedeljkoviću iz Radinca jer je nahuškao rotvajlera na prijatelja Dragana Arsića.

Dragan Arsić (49) je na sebi imao 68 ujeda i iskrvario.

Branilac Petar Petrov kazao je agenciji Beta da smatra da nije dokazano da je Nedeljković izvršilac dela i da je razočaran odlukom Apelacionog suda.

Jovicu Nedeljkovića (38) Viši sud u Smederevu najpre je u martu 2011. osudio na 14 godina zatvora za obično ubistvo, kada su otac I nevenčana supruga Nedeljkovića iskoristili pravo da ne svedoče.

Posle žalbe tužioca i branioca, u ponovljenom postupku, vanbračna supruga Violeta Radojković se predomislila i promenila tok suđenja tako da je nova kvalifikacija izmenjena na surovo ubistvo. Prvobitna kvalifikacija Tužilaštva kada je podignuta optužnica bila je teško ubistvo.

Tokom suđenja, zavisno od kvalifikacije, Nedeljkoviću je pretila kazna od 12 do 40 godina.

Nedeljković je, prema naknadnom svedočenju njegove supruge, od 10 do 15 minuta izdavao psu naredbe da napada. Za to vreme rotvajler je u sobi Arsiću naneo 68 rana.

Nedeljkoviću je na ponovljenom suđenju izrečena kazna od 18 godina.

Apelacioni sud je pravosnažnom presudom osudio Jovicu Nedeljkovića na 20 godina zatvora, jer je 2008, posle svađe i fizičkog obračuna sa prijateljem Draganom Arsićem, naredio nevenčanoj supruzi da dovede u sobu rotvajlera kojeg je nahuškao na Arsića.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!