Home Info Železera zemljištem otplaćuje dug Smederevu

Železera zemljištem otplaćuje dug Smederevu

redakcija

Železara Smederevo će gradu Smederevu preneti 30 hektara zemljišta u okviru industrijske zone, kako bi sebi skinula deo dugova, a gradu Smederevu omogućila dovođenje stranih investitora kao što je finski PKC, izjavio je danas FoNetu izvršni direktor za finansije u Železari Smederevo Bojan Bojković.

– Železara ima dugove prema Vladi Srbije kao vlasniku kompanije, po raznim osnovama, pa ćemo napraviti poslovnu transakciju sa 30 hektara zemljišta, koje ćemo preneti Smederevu – objasnio je Bojković.
 
On je dodao da je reč o zemljištu “koje decenijama stoji i ničemu ne služi, nije u krugu fabrike, već u industrijskoj zoni i nije im neophodno, a sa druge strane sputava grad”.
 
– Jednostavno, napravićemo poslovnu transakciju, da se Železara jednim delom malo oslobodi dugova, a da grad, praktično bez ikakve nadoknade, dobije zemljište kako bi mogao da privlači kompanije kakva je PKC – poručio je Bojković.
 
Bojković je naveo da se zemljište nalazi u okviru industrijske zone u Smederevu, isparcelisano je i prvenstvena namena mu je gradnja u industrijske svrhe.
On je izrazio nadu da će zemljište biti predato gradu Smederevu u formalno pravnom smislu za mesec ili dva, a “svakako do kraja godine”.

Izvor: FoNet

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!