Home Info Završeno Patosoffiranje 2013

Završeno Patosoffiranje 2013

redakcija

Petočlani žiri devetog multimedijalnog festivala ,,Patosoffiranje'' u sastavu: Gabriela Vasić, Tatjana Paskaš, Ivana Stevović, Pol Marej i Vladislav Nešić doneo je sledeće odluke.

Posebne pohvale i priznanja dodeljene su sledećim umetničkim ostvarenjima:
1. Pohvala za posvećenost i istrajnost u umetničkom radu dodeljena je grupi ,,Zid'' za vizuelnu intervenciju u javnom prostoru ,,Patoskok'' (fontana CZKS) 
2. Pohvale za uspešnu teatralizaciju života, kolektivni angažman i saradnju u realizaciji projekata dodeljene su PATOS-u iz Smedereva i CEKOM-u iz Zrenjanina. 
3. Pohvale za umetničku doslednost i interdisciplinarni pristup u kreiranju pozorišnih ostvarenja dodeljene su vizuelnom performansu ,,Application form’’ autorke Sandre Božić; filmu ,,Dunav slobodno plovi'' autora Saše Perića i Dragana Simeunovića, u produkciji ,,IGNIS-a'' iz Beograda; performansu ,,Biti svoj vlastiti prevod'' autora Urbana Beline u izvođenju KUD AAC ,,Zrakogled'' iz Ljubljane. 

Nagrada ,,Branislav B. Čubrilović'' za umetničku hrabrost, dodeljena je predstavi ,,Muškarčine'' u koprodukciji ,,Centra e8'' i ,, Bitef Teatra'' iz Beograda sa sledećim obrazloženjem:
U predstavi se razobličuju kulturni stereotipi o balkanskom mačizmu i podrazumevanom shvatanju identiteta muškarca u srpskom društvu. 

,,Grand prix’’ Festivala dodeljuje se predstavi ,,Možemo mi tako do sudnjega dana…'' u izvođenju ,,DIS Teatra'' iz Banja Luke, u režiji Novice Bogdanovića sa sledećim obrazloženjem:
Ova predstava je inovativno pozorišno ostvarenje koje je obeleženo autentičnošću umetničkog izraza i snažnim, vernim i emotivnim glumačkim angažmanom. Ekspresivnom sceničnošću ostvaruje se ozbiljan tretman značajne društvene teme – odnosa progonitelja i žrtve. 

Nagradu publike osvojio je dokumentarni film ,,Muzički soliter'' u produkciji ,,Bazaarta'' iz Beograda, autora Mine Sablić i Aleksandra Papajića.

Festival duguje veliku zahvalnost Ivi Musović i Žigi Čamerniku za veliki višegodišnji doprinos u neformalnom umetničkom obrazovanju mladih.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!