Home InfoSport Završen 5.Memorijal Zoran Popović Pop, pobednik ekipa Minel Enim

Završen 5.Memorijal Zoran Popović Pop, pobednik ekipa Minel Enim

by redakcija

Pred punim tribinama terena za mali fudbal na Veslačkom u Smederevu, završen peti Memorijalni turnir Zoran Popopvić Pop.

Kao i prošle godine pobednik je ekipa Minel Enim, koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu Fanatik koja je ostala na drugoj poziciji. Trećeplasirana je ekipa Sentić komerc , a četvrtu poziciju i besplatno učešće na turniru iduće godine,  izborila je ekipa Urban 86 Lipe.

Po završetku utakmica dodeljene su nagrade i zahvalnice. Uručila ih je Jovana Popović, ćerka Zorana Popovića Popa. Nagrada za fer plej ove godine otišla je u ruke ekipe Teretana 300 Zlatiborac iz Smedereva, za izuzetnu korektnost na terenu.

Ekipi Sentić komerc  za treće mesto pripala je novčana nagrada u iznosu od 30 000 dinara.  Drugoplasiranoj ekipi  Fanatik pripalo je 50 000 dinara, a pobednicima, ekipi Minel Enim, 120 000 dinara. Najboljim ekipama pripali su i pehari i zahvalnice za učešće na turniru i doprinos sećanju na Zorana Popovića Popa.

Za najboljeg golmana proglašen je Tihomir Marković Tića (Urban 86 ), najbolji strelac je reprezentativac u futsalu Jovan Lazarević (Minel Enim), a Lazareviću je pripala i titula najboljeg igrača petog Memorijala Zoran Popović Pop. Njima je, pored zahvalnica i pehara, pripao i novčani iznos od po 5 000 dinara.

Zahvalnice organizatora za pomoć i podršku u organizaciji turnira pripale su sporstkim organizacijama, javnim preduzećima, sponzorima , medijima i pojedincima.

Ove godine prvi put su dodeljene nagrade i publici za istrajnost u praćenju turnira i bodrenju ekipa sa tribina. Tri najsrećnija gledaoca dobila su po 1000, 2000 i 3000 dinara.

Inače, finalno veče turnira tradicionalno su  otvorili veterani – ekipe Popovih kolega i drugara, koji su odigrali revijalnu utakmicu i na taj način još jednom odali počast svom prijatelju.

Porodica Zorana Popovića Popa zahvalna je svima koji su dali doprinos da se i ove godine, uprkos lošim epidemiološkim i ekonomskim uslovima, održi turnir i očuva sećanje na Zorana.

Peti  Memorijalni turnir Zoran Popović Pop počeo je 17.juna i igrao se na terenu Veslačkog i Sportskoj hali, u zavisnosti od vremenskih uslova. Takmičilo se 16 ekipa jer su organizatori ograničili broj zbog aktuelnih okolnosti oko virusa korona.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015.godine u 51.godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter Vranovo, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang takmičenja.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!