Home InfoDruštvo Zatvorenici u Smederevu obrađuju 117 hektara zemlje

Zatvorenici u Smederevu obrađuju 117 hektara zemlje

by redakcija

Okružni zatvor u Smederevu ima poljoprivredno imanje koje održavaju, obrađuju i deo prihoda dobijaju zatvorenici, a pri kraju je i postupak za dobijanje dozvole za gradnju hladnjače od oko 100 kvadratnih metara, kao i tri prostorije za destilerijom i laboratorijom.

Ekonomija Okružnog zatvora u Smederevu je ogledno poljoprivredno dobro, a upravnik zatvora Goran Pavlović, diplomirani je poljoprivredni inženjer.

"Prošle godine smo radili na 117 hektara gradskog zemljišta, sa 70 hektara pod kukuruzom imali smo prinos oko 500 tona u zrnu", kazao je Pavlović.

On je dodao da se na osnovu tih rezultata pravi i hladnjača, uz pomoć Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u iznosu od tri miliona dinara.

Na ekonomiji zatvorici gaje i pšenicu, ove godine na 20 hektara, ječam na tri hektara, kukuruz je na nešto manjoj površini. Trenutno gaje 80 svinja, i nešto više ovaca.

Prošle godine rodile su jabuke, prvi put od zasada, 27 tona. Tada je konačno "prelomljeno" da je neophodna i hladnjača.

Na ekonomiji radi i živi 15 zatvorenika, od 180 osuđenika u toj zatvorskoj ustanovi.

Imaju radno vreme, popodnevni odmor, teretanu i boravak tamo je neka vrsta nagrade i privilegije. Imaju i platu, od 5.000 do 8.000 dinara, godišnji odmor i nagradne vikende.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!