Home InfoDruštvo Zapošljavanje, samozapošljavanje, stručna praksa: NSZ raspisala 12 poziva

Zapošljavanje, samozapošljavanje, stručna praksa: NSZ raspisala 12 poziva

by redakcija1

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva. Kako je najavljeno, na taj način će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima, u mere aktivne politike zapošljavanja biti uključeno više od 23.000 lica.

Za ove namene planirano je izdvajanje 7,75 milijardi dinara. Dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja biće obezbeđena i od strane lokalnih samouprava.

Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih. U njih se ubrajaju mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, lica bez završenog srednjeg obrazovanja i lica koja su završila funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, stariji od 50 godina, Romi i Romkinje, osobe sa invaliditetom (OSI), korisnici novčane socijalne pomoći, lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva biće otvorena do 29. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 15. maja. Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra ove godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Takođe, sve detaljnije informacije o javnim pozivima su dostupne na i internet stranici www. nsz.gov.rs, kao i na zvaničnim profilima društvenih mreža NSZ.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!