Home InfoHronika ZAMENICA GRADONAČELNIKA SMEDEREVA ODBACUJE OPTUŽBE

ZAMENICA GRADONAČELNIKA SMEDEREVA ODBACUJE OPTUŽBE

by redakcija

Zamenica gradonačelnika Smedereva Jasna Avramović, u svojstvu svedoka, negirala je pred sudom da je učestvovala u aferi nelegalnih invalidskih penzija i da je uzimala novac odJasna Avramović je u vreme u kome je, prema optužnici, kao referent u filijali Republičkog penzijsko-invalidskog Fonda u Smederevu navodno omogućavala pacijentima da nezasluženo odu u invalidsku penziju, bila načelnik Infektološkog odeljenja.

Protiv nje, u vreme kada je u prošlom mandatu bila predsednik opštine Smederevo, bila je podignuta optužnica da je u avgustu 2000. posredovala u davanju mita od 4.800 nemačkih maraka.

Taj novac, navodno je dobila od osiguranika Vidoja Jevtića i Dragoljuba Đokića da bi ga dala lekarima koji bi te osiguranike proglasili nesposobnim za rad zbog invalidnosti.

Svedočeći Jasna Avramović je izjavila da nikakav lični kontakt nije imala sa prvooptuženom Goricom Petković, ali da je zna preko svojih pacijenata, a bliskih rođaka optužene.

Jasna Avramović je negirala da je 2000 godine, "kao ni pre, ni posle te godine", novac uzimala od pacijenata, "ili bilo koga", da bi ga dala Gorici Petković.

Optužena je potvrdila da je Vidoje Jevtić bio njen pacijent, dok je za Dragoljuba Đokića kazala da ga ne poznaje.

Predsednik sudijskog veća Dragoslav Milanović je najavio da će u drugoj polovini oktobra početi dokazni postupak koji bi, prema očekivanju sudije, trebalo da se okonča najkasnije početkom naredne godine. pacijenata.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!