Home InfoFoto priča Žalosni prizori na dečijem igralištu omiljenom parku

Žalosni prizori na dečijem igralištu omiljenom parku

by redakcija1

Razni gradovi imaju razne izazove. Kod nas je, izgleda, među najvećim izazovima – obezbediti da deca imaju igralište koje se makar povremeno održava i po potrebi renovira.

Nakon potpunog debakla i poražavajuće istine da „malo veća deca“ ne posustaju sve dok opremu za zabavu ne unište, što se desilo svega par nedelja nakon otvaranja novog igrališta u Spomen parku „Tri heroja“, sve je manje „sadržaja“ za igru i u dugo godina jedinom parku kod Dunava.

Oni koji nas redovno prate znaju da smo pisali o ovoj temi, ali tada su neke sprave i mogle da se koriste.
Šta je danas ostalo od parka pogledajte.

Da li je vandalizam i destruktivno ponašanje, glavni razlog ovakvog stanja igrališta ili jednostavno, deca se svakodnevno ovde igraju, sprave se troše, kvare…

Trenutno, većina ljuljaški, klackalica i drvenih penjalica ili ne može uopšte da se koristi jer im nedostaju delovi, ili su prilično oštećene i samim tim – nisu bezbedne!

Ako Smederevo, „motor razvoja Srbije“, do te mere nema rešenja da najmlađima obezbedi osnovne uslove igru i elementarne stvari za zdravo odrastenje (za razliku od drugih, brojnih i neretko manjih sredina) pod tim podrazumevamo igrališta i parkove u svakom naselju, onda bi bar moglo da se redovno održava ovo koje „imamo“, a nemamo ih mnogo, a u koje dolaze deca iz svih krajeva grada jer je – na jedinom šetalištu kraj Dunava.

FOTO: Dečije igralište na Dunavskom keju totalno ruinirano

 

Dečije igralište u parku Tri heroja totalno ruinirano

Slične vesti

2 comments

smederevac 22.09.2023 - 13:53

Sta bi sa video nadzorom ili su samo negde smotane pare iz budzeta ..ceo grad je prljav ,devastiran i tone ,propada a vlast cuti i nema nikakve odgovornosti prema gradjanima .

Reply
Lija 22.09.2023 - 19:13

https://www.facebook.com/groups/627566542588571/

želimo da vas obavestimo da uskoro pokrećemo peticiju kojom ćemo zahtevati odgovornost i ulaganje u obnovu naših igrališta. Ova peticija je prilika za nas da pokažemo koliko nam je stalo do budućnosti naše dece.
Kampanja potpisivanja će početi uskoro, a mi ćemo vam pružiti više informacija o datumima i mestima gde možete potpisati peticiju lično. Vaš potpis je od suštinskog značaja, jer zajedno možemo napraviti promene.
Molimo vas da pratite našu stranicu za više informacija i budite spremni da se pridružite ovoj važnoj inicijativi. Ovo je naša zajednica, i zajedno možemo napraviti razliku.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!