Home InfoDruštvo Žalio se na cenu šećera, dobio batine od policije

Žalio se na cenu šećera, dobio batine od policije

redakcija

Smederevac Radomir Antić (60) tvrdi da pretrpeo neviđenu torturu je zbog toga što je iz supermarketa pokušao da iznese papirić sa cenom šećera.

Kada je krenuo do marketa u Smederevu, kako sam kaže, nije mogao ni da sanja da će mu se desiti nešto što će pamtiti do kraja života.

– Sa dve kile šećera dođem na kasu, a kasirka kaže “120 dinara“. Video sam da je pisalo 57,99 i da nije ta cena, ali platim. Kažem joj da ću da odem da uzmem cenu koja je tamo, da to, pošto je bila subota veče, u ponedeljak odnesem u inspekciju. A ona meni „ne smete to da radite“, onda i „zvaću obezbeđenje“. I zaista, kada sam izašao iz radnje, sustigao me momak u uniformi, uhvatio za ruku i tražio da mu dam kartončić sa cenom – priča Antić.

Objašnjavali su se Radomir i momak iz obezbeđenja sve dok ne reče: „Zvaću policiju“. 
 
S olakšanjem, i Antić se složio. Nije prošlo mnogo, stiže i policija.
 
– Došli mlađi i stariji policajac, zgrabili me za ruke, niti me šta pitali, uhvatiše me k’o poslednjeg kriminalca i gurnuše na policijski automobil. Onda je mlađi počeo da me šutira u čukljeve – prepričava Radomir, naglašavajući da nikada u životu nije pretresan, kamoli hapšen, pa nije znao proceduru – da treba da raširi noge. Učinio je to kad mu je rečeno, pošto je već dobio nekoliko udaraca.

– Tek tada mi je stariji tražio ličnu kartu, na šta sam mu rekao: „Prebiste me, pa me onda pitate za ime“. To je, izgleda, isprovociralo ovog mlađeg, koji je počeo da se dere: „Vadi sve iz džepova, gde ti je droga?“ Okrenem se i kažem mu: „Sinko, imam decu koliki si i ti, hvala Bogu uspeo sam da ih sačuvam od tog zla, zar ti na takvog ličim“. Izvadim sve iz džepova, ličnu kartu, maramice, ključeve… U to je naišao jedan moj poznanik i rekao im ko sam, šta sam, da ne postupaju tako sa mnom. Vratili su mi stvari i odbrusili: „Možeš da ideš“. 
 
Traži je da naprave zapisnik, neku belešku, bilo šta, odgovorili su da im da kontakt telefon, da će ga pozvati njihov šef i seli u automobil.
Ne čekajući taj poziv Antić je otišao u Hitnu pomoć, gde mu je dežurni lekar konstatovao lakše telesne povrede: tamnoplave podlive na oba skočna zgloba i „bolnu osetljivost u podlaktici i leđima, gde se uočavaju podlivi kože i potkožnog tkiva, nepravilnog oblika veličine pesnice“. 
 
– Povodom navodne prekomerne upotrebe sile nad građaninom u supermarketu, policija je obavila razgovor sa radnikom obezbeđenja, kao i sa još jednim građaninom koga je sam Antić predložio kao svedoka i obojica su izjavili da ga policajci nisu tukli. O prijavi je upoznat zamenik javnog tužioca u Smederevu, koji se nije izjasnio o postojanju krivičnog dela i naložio da se konsultacije ponovo obave kada prijavilac dostavi medicinsku dokumentaciju sa konstatacijom povreda, što on još nije učinio – stoji u pisanom odgovoru načelnika Policijske uprave u Smederevu Dejana Popovića.

 

Ulegao lim na službenom automobilu

Na naš zahtev, policija je odgvorila da je „pomoćnik komandira Policijske ispostave fotografisao oštećenje službenog vozila, nastalo kao posledica pružanja otpora prijavljenog građanina postupanju policijske patrole ispred marketa“.
– Ulegao se lim od mojih kolena kada su me pribili na automobil i ja sam to video. Ne tvrdim da su me tukli već da su me bez ikakvog razloga išutirali, vukli i gurali – kaže Antić najavljujući da će, po svemu sudeći, pravdu morati da traži preko suda.

Miroslav Đorđević

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!