Home InfoPolitika Zajedno možemo sve, al’ bez Smederevaca?! Smederevci među poslednjima na zbornoj listi SNS-a

Zajedno možemo sve, al’ bez Smederevaca?! Smederevci među poslednjima na zbornoj listi SNS-a

by Redakcija

Može se dogoditi da Smederevo nema poslanike vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srbije posle izbora 3.aprila, osim ako se neko ne provuče kroz iglene uši. Smederevci se u SNS baš i ne kotiraju visoko-pokazuje izborna lista.

Od četiri kandidata iz Smedereva na listi “Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve” za predstojeće izbore većina baš  i nema prolazna mesta.

Prvi Smederevac na listi od ukupno 250 kandidata SNS za poslanike Skupštine Srbije je na 158. mestu. To je Dragan Šormaz (srednja  stručna sprema). U aktuelnom sazivu Skupštine Srbije član je Odbora za spoljne poslove, Odbora za evropske integracije, Odbora za kontrolu službi bezbednosti, zamenik člana u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo i u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, šef je delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Prema zvaničnim podacima plata mu je 105.000 RSD. Rođen je 1967. u Drvaru. Isključen je iz DSS-a  a potom pristupio  SNS-u.  Nakon izbora 2012. godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika. Sada, opet ima šanse da osvane i u  sledećem sazivu. Koliko je do sada uradio za svoj grad, prosudite sami.

Sledeći Smederevac-kandidat je na 181. mestu. To je Dejan Stošić. Rođen je 1970. u Smederevu. Po zanimanju je master ekonomista. Poverenik je Gradskog odbora SNS-a. Na redovnim parlamentarnim izborima 2020. godine po prvi put dobija mandat narodnog poslanika. Član je  skupštinskog Odbora za ljudska i  manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i zamenik člana Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za zdravlje i porodicu. ( ne znamo koliko je uticajna funkcija zamenik člana, ali dobro). I još jedna zanimljivost. Na zvaničnom sajtu Skupštine navedeno je i da je Stošić član čak 53 grupe prijateljstva različitih zemalja ( uglavnom afričkih) među kojima su  Sao Tome i Principe, Eritreja, Trinidad i Tobago, Palau… Nije imao niti jedan govor u ovom skupštinskom mandatu. Možda bi više mogao da uradi za neke afričke prijatelje? Ko zna.

U donjem delu SNS liste su i dve Smederevke – na 204. mestu dr Olgica Obradović, direktorka Doma zdravlja Smederevo i na 209. Katarina Stojanović za koju znamo da je diplomirani menadžer.

Dakle, Smederevci zauzimaju 158.,181., 204. i 209. mesto na listi kandiata za poslanike.
SNS u ovom sazivu republičkog parlamenta ima 188 poslanika.

Da li ovo znači da Smederevci nisu zaslužili bolja prolazna mesta na poslaničkoj listi kandidata vlasti?
Očigledno nisu. Na zdravlje nama!

Kompletnu listu i raspored kandidata na SNS listi možete videti ovde.

SDCafe.rs

Slične vesti

6 comments

Gox 19.02.2022 - 11:43

Smederevci imaju jos uvek jednog pomocnika ministra i sivu pozadinsku eminenciju za energetsko lobiranje u Srbiji!

Reply
Ratko 19.02.2022 - 19:51

A Dejan Ilić inovator.

Reply
Plavi+ 19.02.2022 - 22:17

To je samo znak koje i kakve političare ima Smederevo. Skoro nikakve! A i ovi navedeni pod tim rednim brojevima baš i nisu pravi smederevci. To su sve oni koji nisu ni u prvom kolenu smederevci – nisu rođeni u Smederevu, ili u nekom selu iz tog atara. To su deca onih koji su došli južnom prugom, crnogorosi, bosančerosi i kosovarosi. Oni malo znaju o visokim vrednostima Smedereva, a još manje-šta je njemu potrebno. A, stručna sprema je još više upitna; zamislite diplomirani menadžer?! Za šta je taj stručan? Teško je da će Smederevo sa takvima da „progleda“!

Reply
Žika 21.02.2022 - 01:05

Sormaz i Stošić kad im Dejan Ilić ugradi Varta dugmaste baterije ima da živnu i da se javljaju svaki dan. Nadahnute govore mogu da im pišu Bakarec i Lav Pajkić. Samo što ova dvojica „smederevaca“ neće da prođu – na sreću pravih Smederevaca. Cela lista je tužna i ružna – glasaš za Dr Danicu Grujučić dobiješ Pilju, glasaš za Dr Jelenu Begović dobiješ Kebaru. Jadni su mi i ovi poznati lekari i doktori nauka koji prodaju svoja imena i karijere za šaku srebrnjaka … Jednostavno je, izađemo na izbore i glasamo za nekog drugog, jer ovi, sa Aleksandrom Vučićem na čelu, zaista – zajedno mogu sve – da unište!

Reply
Plavi+ 21.02.2022 - 07:45

Grad Smederevo je od nastanka uvek bio-Grad. Imao je jednu od najvećih vrednosti u Srbiji-bio je glavni grad-prestonica-2 puta! Imao veliku tradiciju i kulturu ! Onda su došla neka mutna vremena: Voz koji ne ide dalje od Smedereva i vreme Dimitrija Ljotića. To su dve anateme koje su neopravdano upropastile imidž grada, a da ne govorimo o veštačkom prilivu stanovništava (ca. 47d : 53g)! Ima se utisak da mnogi ne vole Smederevo, pa čak i ovi koji ga vode!

Reply
Будимир 29.08.2022 - 06:15

Na sledećim lokalnim izborima treba kazniti one koji du odlučivali ko će nam biti kandidat za narodnog poslanika i na kom mestu na izbornoj listi.To se tako radi .

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!