Home InfoDruštvo Zaboravljeni univerzitet u Smederevu

Zaboravljeni univerzitet u Smederevu

by redakcija

Da lokalni političari govore istinu građanima, Smederevo bi već imalo četiri generacije budućih akademskih građana i diplomaca državnog i dva privatna univerziteta koji su fakultetske diplome steklu u rodnom gradu.

Podsećamo, pre pet godina tadašnja lokalna vlast najavila je da će Smederevo dobiti univerzitet. Pored državnog, akreditaciju da otvori fakultete trebalo je da dobiju i dve privatne visokoškolske ustanove  „City College of London” i srpski  „Metropoliten”, koji je nameravao da otvori i Sportsku akademiju.

Sve je, navodno, dogovoreno sa tadašnjim ministrom prosvete, čekali su se samo papiri, a prva generacija brucoša trebalo je da se upiše na željeni fakultet  u jesen 2009. godine. „City College of London” poslao je gradu zahtev za akreditaciju, koja je trebalo da se prosledi Ministarstvu prosvete.

Čak su urađene i procene opravdanosti koje su pokazale da u tom trenutku oko tri hiljade  Smederevaca studira u univerzitetskim centrima Srbije. Određeno je i sedište univerziteta koje je trebalo da bude u zgradi Monopola.

Ništa od ovoga se, naravno, nije obistinilo!

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!