Home Info Vučić: Daćemo pare svakom ko hoće da pokrene proizvodnju

Vučić: Daćemo pare svakom ko hoće da pokrene proizvodnju

redakcija

Premijer Aleksandar Vučić je posle sastanka sa biznismenima u klubu "Privrednik" rekao da je i njima poručio da je Vlada spremna da finansijski podrži sve one koji će sadržati proizvodnju i radnike u kompanijama koje su danas u restruktuiranju.

– Pregovore o prodaji Železare trenutno vodimo sa tri ruske, jednom nemačkom i jednom američkom kompanijom. Razgovori nisu laki, jer je u pitanju kompanija koja ima ogromne gubitke i koja mesečno puno košta budžet. I ne samo da bi je dali za dolar, već bi finansijski pomogli sve one koji su spremni da sačuvaju proizvodnju i radna mesta u Smederevu – rekao je juče Vučić.
 
Premijer je istakao i da su se privrednici, na sastanku interesovali za IMT i IMR, ali da, čak i kada im je ponudio finansijsku podršku vlade, ukoliko preuzmu ove firme, niko nije želeo da nastavi razgovor.
 
Vučić je rekao i da je zadovoljan rezultatima sastanka sa privrednicima. Dotakli su se kaže svih tema – od kreditne podrške privredi, preko stanja u građevinarstvu do sprečavanja svinjske kuge.
 
Biznismeni, članovi poslovnog kluba "Privrednik", sastali su se danas sa ministrom privrede Duššanom Vujovićem.
 
Na skup, koji zvanično nije bio najavljen, doššli su predsednik Kluba i MK Grupe Miodrag Kostić, vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, biznismen Milan Beko, vlasnik Pinka Željko Mitrović…

Kako je ranije pisala beogradska štampa, predstavnici "Privrednika" su naveli da Vladi Srbije žele da ukažu na važnost donošenja neophodnih zakona i njihove primene, završetka procesa privatizacija firmi koje su u procesu restrukturiranja, ali i položaja realnog sektora kojima je potrebna podrška u rešavanju problema nelikvidnosti.

Predsednik kluba Privrednik Miodrag Kostić ranije je rekao da biznismeni od države očekuju znatno manje restrikcija, a mnogo više podsticaja i efikasnijeg upravljanja.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!