Home Info Vrbovac već mesec dana bez vode!

Vrbovac već mesec dana bez vode!

redakcija

Vrbovac nema vodu skoro mesec dana. Oko 1.200 stanovnika taoci su nemara firme koja je dobila posao okončanja rekonstrukcije vodovodne mreže u ovom smederevskom selu.

Od kada je počela rekonstrukcija seoskog vodovoda, izgrađenog pre jedanaest godina, Vrbovčani su imali restrikcije vode dva puta dnevno. Skoro mesec dana vodu uopšte nema celo selo. Problem je montiranje nove pumpe kako bi rekonstruisana mreža zaživela.

Meštani gornjeg dela sela koji su se javljali SD Cafe-u, tvrde da nemaju vodu dva meseca, dok su onima koji žive u nižim delovima slavine suve mesec dana.

Osim meštana, zbog vanredne situacije sa vodom, najteže je deci u školi i vrtići. Sada se voda dostavlja cisternama „Vodovoda“, a ako se nešto ne promeni ubrzo, vrtić i škola mogli bi da budu zatvoreni.

Posao montiranja nove pumpe, vredan 515.000 dinara poveren je firmi „Milanić DOO Sopot“. Ugovor je potpisan početkom novembra, a rok za završetak posla bio je 20 dana. Pumpa nije postavljena, u selu nema radnika, niti prognoze kada će voda stići.

U Vrbovcu kažu da na sve načine pokušavaju da reše problem, i stupe u kontakt sa izvođačem radova kako bi voda stigla što pre. Pomaže im i lokalna samouprava.

Inače, firma "Milanić DOO Sopot" ima samo 15 radnika,  a velike poslove.

Osim vodovoda u Vrbovcu, radi na uređenju Industrijske zone u Kovinu, a pre nekoliko dana dobila je posao rekonstrukcije krova fabrike „Beko“ u Svilajncu. Takođe, u avgustu  je sklopila i posao uređenja autobuskih stajališta u Smederevu. Reč je o milionskim poslovima. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!