Home InfoDešavanje Viteški spektakl ponovo u Smederevu

Viteški spektakl ponovo u Smederevu

by redakcija1

Mnogi se sećaju atmosfere sa ovog događaja od pre pet godina kada samo zaista bili ponosni domaćini jedanog ovakvog dešavanja za pamećenje koje je okupilo posetioce i učesnike iz celog sveta.

Organizatori su još tada bili veoma zadovoljni, otišli su sa odličnim utiscima i obećanjem da će se obavezno vratiti.

Sudeći po objavi udruženja Beli orlovi kojom pozivaju zainteresovane klubove sveta, borce HMB disciplina, rekonstruktore borbi i srednjevekovne streličare da se prijave, 11. Bitka nacija biće održana u Smederevu u maju naredne godine.

Desetogodišnji ciklus našeg sporta smo završili u Smederevu 2019. Svi pamtimo radost tog druženja! Vreme je da posle ove dugačke pauze otvorimo novi ciklus.

Hajde da se okupimo ponovo i pokažemo celom svetu kako nas ljubav, sport i kultura povezuju i damo primer svim ostalim segmentima društva na planeti kako treba ići dalje. Svi su dobrodošli! – navodi se u toj objavi.

Prošlog puta je oko 20 000 gledalaca pratilo višednevne programe, a tvrđavom je defilovalo oko 2000 učesnika iz 40 zemalja.

Uz sve to bili su priređeni i brojni prateći programi pa se na ta četiri dana, srednji vek ponovo vratio u nekadašnju srpsku prestonicu.

 

Slične vesti

1 comment

Godo 04.04.2024 - 08:25

Medicus Hirurgico et Barberius de Prezari već trlja ruke…posla biće – očekuje kešiće

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!