Home Info “Viseći snovi” u Smederevu

“Viseći snovi” u Smederevu

redakcija

Treći ambijentalni pozorišni festival “Tvrđava teatar” biće održan od 11. do 20. avgusta u Smederevu. Predsednica Saveta festivala Vida Ognjenović rekla je da očekuje praznik pozorišta, kao i tokom prva dva izdanja ove manifestacije, koju je ona i inicirala.

“Smederevska tvrđava oživeće na način dostojan tog zdanja. Za početak imamo veoma atraktivnu predstavu ‘Viseći snovi na Balkanu – kao Ikar’, koja osvaja ne samo prostore tvrđave nego i nebo iznad nje”, rekla je ona, dodajući da je zato slogan ovogodišnjeg festivala “Viseći snovi”.

“Naši snovi su da jednoga dana ispunimo Tvrđavu likovima Šekspira, Molijera, antičkim junacima u našoj produkciji. Ove godine prvi put imamo svoju produkciju, ali za sada samo jedne kamerne predstave, u skladu s mogućnostima, rekla je ona.

Umetnička direktorka i selektorka Branislava Liješević najavila je “zanimljiv, živ i vizuelno atraktivan” festival sa 21 premijernim i repriznim programom u glavnoj i pratećoj selekciji. Prva samostalna produkcija “Tvrđava teatra” biće norveška drama Juna Fosea “Ja sam vetar” u režiji Stevana Bodrože.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!