Home Info Vašardžije

Vašardžije

redakcija

I bi vašar na Carini.

Behu i mnogobrojni gosti panađura na 4.juli. Pod šatorima, praseće brigade, hladno pivo u potocima, trbušne plesačice. Narod uživao za sve pare.

Među gostima pod jednim od šatora, u društvu trbušne plesačice uslikani su direktor JKP Pijace Božidar Stanković (SPS), član Gradskog veća Slaviša Stošić (SPS) i načelnik Komunalne policije Gradske uprave Ljubomir Antić (vidi se na 3:12), u društvu još jednog bivšeg direktora javnog preduzeća iz DSS-a.

Gradski funkcioneri, doduše, ples i pipkanje mladog ženskog tela, u kome je uživao njihov drugar,  promatrali su sa druge strane stola. Svoje oduševljenje nisu krili, a želeli su, izgleda, i dobro da ga zapamte, pa možda posle i da pokazuju drugima, ili sačuvaju za sebe,  te su „prljavi ples“   i stavljanje novčanica u gaćice oznjenoj plesačici  u bikiniju čak snimali  svojim  mobilnim telefonima.

Da li su se ovi lokalni vlastodržci „zaboravili"?

Da li, možda, smatraju da je primereno da  se u gradu koji je u kolapsu,  a čija su politička i upravljačka elita, pred više stotina ili hiljada ljudi ovako provode  i  naslađuju svoja čula?
I da sve to posmatraju njihovi radnici od kojih neki mesecima ne primaju plate, ne mogu da otplaćuju kredite, koji nisu vodili decu na more, i nemaju za pivo pod šatorom. I dok su direktori snimali 'vatanje igračice,  njihovi radnici su snimili njih. Da pokazuju po firmi.

I kako posle ovog bahaćenja ova „gospoda“  odu u svoje kancelarije i kabinete i glume autoritete zapsolenima? Ko će ih shvatiti ozbiljno, kome će biti primer?
Kako će oprati sramotu i izaći za skupštinsku govornicu da nam svima objasne kako mnogo rade i muče se u interesu građana. Čijim su novcima platili račune, ne znamo. Znamo da „Pijacama“  plate kasne.

Javna ličnost, posebno  funckioner na  vlasti,  to je na svakom mestu. U Gradskom veću,  na plaži, na izletu. To nije njegova privatna stvar. Ako želi da uživa u privilegijama vlasti, mora da pati zbog uskraćenih primitivnih zadovoljstava u kojima uživa običan čovek.  

Ili, da se povuku sa funkcija i postanu „običan svet“. Treće nema.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!