Home InfoHronika Varali i otimali novac na auto–putu kod Smedreva

Varali i otimali novac na auto–putu kod Smedreva

by redakcija

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije u Smederevu uhapsili su četiri osobe iz Požarevca, zbog sumnje da  su na auto-putu Beograd-Niš činili teške krađe i neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Uhapšeni su Ajrula S. (60), Mikica S. (54), Zoran I. (48) i Zvonko N. (53), zbog osnovane sumnje da su, najčešće na parkinzima i benzinskim stanicama pored auto-puta, namamljivali žrtve u igru sa kuglicom i kutijom od šibica.

Oštećeni su, uglavnom, strani državljani u tranzitu kroz Srbiju, a u slučajevima kada nisu mogli da im uzmu novac kroz "igru", osumnjičeni su im otimali devize iz ruku i bežali.
U izvršenje krivičnih dela obično su išli taksi-vozilom Zvonka N. a poslednju tešku krađu počinili su 12. januara ove godine, kada su, na parkingu benzinske stanice "Lukoil" u Mihajlovcu, od ruske državljanke oteli 12.000 čeških kruna, tako što su je nagovorili da učestvuje u "šibicarenju", a zatim joj oteli novac iz ruke i pobegli.

Osumnjičeni će, po isteku policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu. Policijska uprava u Smederevu veruje da ima još građana koji su oštećeni pa savetuje da se jave inspektorima kriminalističke policije u Smederevu na broj 026 633127.

msp
 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!