Home Info Treći dan Skupština raspravlja o rafineriji

Treći dan Skupština raspravlja o rafineriji

by redakcija

Skupština grada Smedereva treći dan pokušava da donese odluku o davanju na 99 godina u zakup 113 hektara građevinskog zemljišta kompaniji Komiko oil za izgradnju rafinerije.

Ta američko–holandska kompanija tri godine čeka da gradska vlada odluči hoće li joj ustupiti zemljište.

Kompanija se ugovorom obavezala da na zakupljenom zemljištu za tri godine izgradi rafineriju. Toliko traje i suprotstavljanje stavova u gradskoj Skupštini.

Danas je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević  još jednom pokušao da objasni korist od izgradnje rafinerije kako za grad tako i za Srbiju.

On je danas naglasio da je posle nekoliko meseci pravobranilac i načelnica gradske uprave sugerisali su da se uradi nova procena imovine.

Kod nove procene Ministarstvo finansija je procenio na 651 milion dinara što je dvostruko više od prethodne.

Investitor je izračunao da mu se ne isplati da čeka nekoliko meseci na izradu novog elaborata i ponudio je novu cenu za zakup od 652 miliona dinara, naveo je gradonačelnik.

To je jako dobro za grad Smederevo, to je dobro za budžet građana. Nešto više od 350 miliona dinara više u budžetu je gotovo 15 odsto budžeta. To je blagostanje s obzirom na krizu, naveo je Predrag Umičević.

Zamenica gradonačelnika Jasna Avramović podsetila je da se "Vlade menjaju, i ministri se menjaju" pa da za deset ili više godina neće biti isti ljudi u ministarstvima.

Zbog toga grad Smederevo mora da napravi ugovor koji će biti "najbolji za grad Smederevo"  a ovaj ugovor "nije najbolji za grad Smederevo" rekla je Avramović.

Ona je navela da je ugovor sačinjen tako da se može tumačiti na više načina.

"To je razlog što ne možemo da glasamo za ovakav ugovor o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta" rekla je  zamenica gradonačelnika Jasna Avramović,  lider grupe građana "Pokret za Smederevo".

Za izdavanje zemljišta u zakup su stranke u poziciji DS, SPS sa koalicionim partnerima Odbornička grupa SPO, Smederevska demokratska stranka (SDDS).

Jasna Avramović, vođa pozicione grupacije "Pokret za Smederevo" danas je rekla da ugovor mora dase povuče "i isprave sve nedoumice" inače ga njena grupacija neće prihvatiti.

Protiv izdavanja zemljišta su DŠ, SRS, i "Pokret za bolje Smederevo".

Skupština je počela u 1o časova i uz pauze do 19  sati nije završena tačka o davanju u zakup građevinskog zemljišta kompaniji Komiko oil.

 

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!