Home InfoDruštvo Urugvaj će svojim stanovnicima prodavati marihuanu

Urugvaj će svojim stanovnicima prodavati marihuanu

redakcija

"Ilegalno je tržište riskantno i roba je lošeg kvaliteta. Država će ponuditi sigurno mesto za kupovinu kvalitetnog proizvoda i, što je najvažnije, prodavaće ga svuda po istoj ceni" izjavio je visoki zvaničnik Urugvaja.

 

Urugvajski zvaničnik zadužen za droge Hulio Kalzada kazao je da ta država planira prodavati legalnu marihuanu, a cena će biti jedan dolar za gram.

Zakon o prodaji legalne marihuane već je prošao donji dom Kongresa, a očekuje se da će ga Senat prihvatiti kasnije ove godine čime će Urugvaj postati prva zemlja u svetu koja će zakonski urediti proizvodnju, distribuciju i prodaju marihuane odraslim konzumentima.

Vlada Urugvaja je predložila da gram marihuane košta jedan dolar, što je nešto manje od cene na sadašnjem, nelegalnom tržištu, koja iznosi oko 1,40 dolara po gramu, prenele su agencije.

Kalzada je za španske novine "El Pais" u nedelju izjavio kako će prodaja marihuane početi u drugoj polovini 2014. godine, a cena će joj biti dolar za gram. 

On kaže da ideja nije da država zaradi nego da ilegalne dilere makne s tržišta. 

U avgustu je Kalzada izjavio da će cena biti 2,5 dolara za gram. 
 
Marihuana će se prodavati samo Urugvajcima. Kalzada je objasnio da će gram biti dovoljan "za jednu cigaretu ili dve ili tri tanje cigarete".

Izvor: buka

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!