Home InfoDruštvo Uprava Smederevo odustala od obnove voznog parka

Uprava Smederevo odustala od obnove voznog parka

redakcija1

Puj-pike ne važi, što bi rekla deca…
Iako je Grad Smederevo, u javnoj nabavci koja traje duže od mesec dana, makar na papiru i kako zakon nalaže, kupio nove službene automobile vredne čak 6,5 miliona dinara, u poslednji čas je odustao od svega.
Na Portalu javnih nabavki, crno na belo, stoji da je Grad kupio putničko vozilo i limuzinu, ali je ovu informaciju, preko pojedinih medija, demantovao gradonačelnik Jovan Beč. Tačnije, on tvrdi da se od svega odustalo jer “ nije pametno” trošiti ovolike novce u ova krizna vremena.

Da li je odluka da se odustane doneta samostalno ili ju je pogurao neko iz vrha vlasti SNS-a, ili se lokalna vlast uplašila osude javnosti da se bahati sa milionima dok grcamo u finansijskim problemima svi, teško je precizirati.

Javni poziv ponuđačima Grad je uputio 5. novembra, a ugovori sa firmom „Auto Čačak“ zaključeni su 3. decembra, o čemu je obavešten i Portal javnih nabavki 9. decembra. Već sutradan se sve promenilo.
Građani neće saznati kome su bili namenjeni automobili, posebno službena limuzina u punoj opremi od 4,2 miliona dinara.
Još manje je jasno što je kao opravdanje za ovu kupovinu navedeno da je ona “ u skladu sa Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja“.
Kako se unapređuje bezbednost saobraćaja time što će se službenici gradske administarcije, gradonačelnik ili ko zna ko, voziti u automobilu koji košta 40.000 evra?
Još nešto… Nije Smederevo jedini grad koji je pazario nove automobile kod iste čačanske firme i to u ovo nevreme. Zanimljivo.

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

ivana 13.12.2020 - 16:13

Gradonačelnik ne zna na koju stranu da bije . Prvo potpisao nabavku automobila,pa kad se javnost pobunila odustao. Kako ces sam sebe kazniti za ovu bruku. Sto treba ti novi auto da bi imao ideju. Grad nikad prljavoj,a gradonačelnik ima dve savetnice. Jasna vrati se sve ti je oprošteno.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!