Home Info Upoznajte fristajl fudbal – umetnost sa fudbalskom loptom!

Upoznajte fristajl fudbal – umetnost sa fudbalskom loptom!

by redakcija

Osamnaestogodišnji Nikola Đota Milošević iz Smedereva snimio je video u kom pokazuje svoje veštine sa fudbalskom loptom i na taj način predstavio fristajl fudbal koji je tek počeo da se razvija u našoj zemlji.

Naime, fristajl fudbal je jedan od novijih sportova u svetu, a u Srbiji je tek počeo da se razvija. Za ovaj fudbal nisu potrebni golovi, već samo lopta i još jedan protivnik sa kojim se nadmećete. Cilj je izvesti što više akrobacija i trikova, pimplovati loptu nebrojeno puta, preskočiti je u vazduhu ili je nepokretnu držati na glavi ili leđima… I sve to kako bi se zadivila publka!

Za preteču ovog sporta smatra se Dijego Maradona koji je žonglirajući zabavljao publiku na poluvremenima mečeva. Danas jedan od najpoznatijih trikova nosi njegovo ime. Potrebno je da loptu naizmenično šutirate desnom pa levom nogom, zatim butinama, ramenima i na kraju glavom.
Umetnost sa fudbalskom loptom izrodila je neke nove zvezde koje izvode takva čudesa od kojih zastaje dah. Jedan od njih je mladi Đota koji svoje trikove ekranizuje u cilju promovisanja kako sebe, tako i ovog, za nas još uvek nerazvijenog sporta.

U želji da se fristajl fudbal popularizuje u Srbiji i Balkanu uopšte, Nikola je snimio svoje veštine sa fudbalskom loptom i okačio ih na "Jutjub" kako bi ovu umetnost videlo i prihvatilo što više ljudi.

 

Izvor: Press online

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!