Home Info UNS gradonačelnici Smedereva: Informator o radu nije slika slobode informisanja

UNS gradonačelnici Smedereva: Informator o radu nije slika slobode informisanja

redakcija

Udruženje novinara Srbije (UNS) obaveštava gradonačelnicu Smedereva da nagrada Poverenika za informacije od javnog značaja za najbolji informator o radu koja je uručena Gradu Smederevu, a u čijem odlučivanju su učestvovali i predstavnici UNS-a, ne znači da UNS odustaje od zahteva da gradonačelnica Jasna Avramović omogući nesmetan rad novinarima.

UNS ističe da je gradonačelnica Smedereva juče u emisiji na TV Smederevo, rekla kako se „seća da su se neki novinari žalili UNS-u i NUNS-u i stalno imaju neke prigovore, a zamislite, članovi komisije (za nagradu, prim. UNS) su bili i UNS i NUNS. Rekoh, kakav apsurd.“

Gradonačelnica je u emisiji o istim novinarima rekla da su to „dvoje, ljudi koji ne znaju šta čine i koji na svaki mogući način žele ružnu sliku i poruku da pošalju iz Smedereva, tražeći uvek pomoć od UNS-a i NUNS-a. Dobili su jedan takav odgovor i pozdrav, da im UNS i NUNS kažu – najbolji informator je informator Grada Smedereva“.

UNS podseća da je gradonačelnica Smedereva više puta kršila slobodu javnog informisanja tako što nije omogućila dopisnicima “Blica”, “Politike”, “Večernjih novosti” i “Informera” iz Smedereva da dobiju odgovore na pitanja od interesa za javnost.

UNS podseća i da je gradonačelnici više puta skretao pažnju da je nedopustivo da na konferencije za novinare ili sednice Skupštine grada poziva samo određene novinare, po svom nahođenju.

UNS i dalje smatra da gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović ovakvim postupanjem krši slobodu javnog informisanja i poziva je da sa takvom praksom prestane.

UNS ponovo ističe da nagrada za najbolji informator o radu ne potire postupke gradonačelnice Avramović prema smederevskim novinarima.

Izvor: UNS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!