Home Info Ukinuta obustava plovidbe na Dunavu

Ukinuta obustava plovidbe na Dunavu

by redakcija

Zbog poboljšanja stanja sa ledom i hidrometeoroloških uslova, danas je ukinuta obustava plovidbe na Dunavu od Bezdana do Sremske Kamenice, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Takođe, ukinuta je i obustava plovidbe na delu Dunava od Luke Beograd do Ušća, kao i na Savi od Ušća do 210.8 rečnog kilometra.

Ledostaj je formiran na sektoru Dunava od Smedereva do Kostolca, kao i na sektoru nizvodno od Donjeg Milanovca do Đerdapa 1, navodi se u saopštenju.

Na Dunavu, ledolomac „Greben” deluje u zoni od Smedereva do Velikog Gradišta, a brod „Bor” je aktiviran na lomljenju leda od Đerdapa 1 do Ušća reke Nere kod Rama.

Dva mađarska ledolomca, „Jektoro VI” i „Jektoro XI” su uspešno rešili problem sa ledom kod Dalja, te je danas u devet sati puštena plovidba od Bezdana do Sremske Kamenice.

Dva dodatna mađarska ledolomca „Sečenji” i „Jektoro 7” probijaju koridor kroz ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta, kako bi u potpunosti rešili problem sa pojavom ledostaja od Surduka do Novog Sada.

Na reci Tisi je obustavljena plovidba, kao i na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta.

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!