Home InfoHronika Uhapšeno pet direktora

Uhapšeno pet direktora

by redakcija

– Inspektori Odseka za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Smederevu uhapsili su pet direktora i vlasnika preduzeća, zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave da bi  pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 1.800.000 evra.

Policija je danas saopštila da su uhapšeni  predsednik skupštine Zemljoradničke zadruge "Budućnost" iz Osipaonice, Milija Branković (50) iz stog mesta, vlasnik preduzeća "Agro medija" D.O.O. i "Agro forum" D.O.O, Dragan Mitić (47) iz Kusadka, bivši direktor Službe za katastar nepokretnosti u Smederevu Milijan Marinković (63) iz Smedereva, direktor preduzeća "Agro medija" D.O.O, Mališa Mraović (31) iz Beograda  i direktor preduzeća "Agro forum" D.O.O.

Vladan Cvetić  (46) iz Beograda. Milija Branković je osumnjičen da je, tokom 2008. godine, na nagovor Dragana Mitića, suprotno Zakonu o zadrugama, sačinio odluku skupštine Z.Z. "Budućnost" o formiranju zajedničkog preduzeća sa firmom Dragana Mitića. "Agro medija" D.O.O, nakon čega je sa Mališom Mraovićem potpisao ugovor o osnivanju preduzeća "Agro forum" D.O.O.

U novo preduzeće je Z.Z. "Budućnost" unela nepokretnosti u vrednosti od 1.807.400 evra (skladišta, silosi, mlin, sušara), a zatim je Dragan Mitić u ime zadruge, takođe suprotno Zakonu o zadrugama i bez saglasnosti Agencije za privatizaciju, podneo zahtev Službi za katastar nepokretnosti za promenu oblika svojine iz društvene u zadružnu.

Postupajući po tom zahtevu, direktor Milijan Marinković je, suprotno Zakonu o državnom premeru i katastru, doneo rešenje o promeni oblika svojine.

Na osnovu toga je Dragan Mitić stavio nepokretnosti pod hipoteku i sa Direkcijom za robne rezerve Republike Srbije ugovorio skladištenje i čuvanje u silosima u Osipaonici preko 6.000 tona merkantilne pšenice i drugih poljoprivrednih proizvoda, koje su, zatim, on, Mališa Mraović i  Vladan Cvetić, kršeći Zakon o robnim rezervama, prodali za iznos od 176.606.375 dinara.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

 msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!