Home Info Predsednik tražio informacije o napretku pregovora

Predsednik tražio informacije o napretku pregovora

by redakcija

Pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo jedan je od državnih prioriteta, pa je predsednik Srbije Boris Tadić juče zatražio detaljne informacije o napretku pregovora sa potencijalnim kupcima, saznaje Press.

Kako je Press već objavio, biznismen Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna „Farmakom", poslat je u London kako bi stupio u kontakt sa indijskim kraljem čelika Lakšmi Mitalom, vlasnikom najvećeg svetskog proizvođača čelika „Mital", sa kojim se dobro poznaje.

Bogićević juče nije želeo da komentariše naša saznanja, ali odlično obavešteni izvori Pressa potvrđuju da je prekjuče u Londonu imao sastanak sa saradnicima indijskog magnata.

– Konačan datum susreta Bogićevića i Lakšmi Mitala još se ne zna, ali će brzo biti dogovoren – navodi izvor Pressa.

U toku jučerašnjeg dana predsednik Tadić zahtevao je da mu se dostavi izveštaj o toku pregovora o prodaji smederevske čeličane. Kako Press saznaje, Vlada Srbije pregovora i sa ukrajinskim investitorima o mogućnosti nabavke jeftine rude, koja bi omogućila rentabilno poslovanje Železare.

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić potvrdio je da postoji interesovanje određenih nemačkih, italijanskih i indijskih kompanija za Železaru Smederevo i dodao da će u Vladi sve biti vrlo pažljivo analizirano kako bi se donela adekvatna odluka.

Ćirić je najavio i to da će proizvodnja u Smederevu početi najkasnije do 10. marta.

Izvor: Press online

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!