Home InfoZdravstvo U toku izrada Plana javnog zdravlja za Grad Smederevo

U toku izrada Plana javnog zdravlja za Grad Smederevo

by redakcija1

U Smederevu je održana konferencija za medije povodom završne radionice za izradu Plana javnog zdravlja Podunavskog i Braničevskog okruga u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i uz podršku Grada Smedereva. Tim povodom prisutne je pozdravio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč koji je istakao značaj ovog dokumenta:

Povod zašto smo se danas ovde okupili je lep, a to je izrada značajnog strateškog dokumenta za pre svega naš grad, Plan javnog zdravlja grada Smedereva. Zdravlje je najvredniji resurs svakog pojedinca, porodice, društva, nacije i najsigurnija investicija za budućnost. Plan javnog zdravlja predstavlja pažljivo planirane buduće korake i ulaganja koja su potrebna kako bi se osnažio i unapredio sistem primarne zdravstvene zaštite, koji predstavlja temelj celokupnog zdravstvenog sistema. Kroz ovaj dokument biće obezbeđen kontinuitet u rešavanju problema iz različitih oblasti koje bitno utiču na javno zdravlje građana i građankiistakao je Beč.

Takođe, prisutne je pozdravila i direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Ana Jovanović, koja je ukazala na značaj izrade Plana javnog zdravlja, kako za jedan grad i opštinu, tako i za državu, jer samo zajedničkim snagama možemo pomoći da Srbija bude zemlja zdravih ljudi, kao i ljudi koji brinu o svom zdravlju kroz preventivne preglede.

Radionicu ,,Podrška gradovima i opštinama Podunavskog i Braničevskog okruga u izradi planova javnog zdravlja Stalna konferencija gradova i opština realizuje u okviru Programa ,,Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, koji podržava Vlada Švajcarske.

 

Slične vesti

1 comment

Smederevac 27.06.2023 - 11:08

ZC Smederevo i dalje čvrsto drži poslednje mesto u Srbiji na listi ustanova zdravlja…

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!