Home InfoHronika U Smederevu još četvoro zaraženih

U Smederevu još četvoro zaraženih

by redakcija

Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je kod još četvoro ljudi potvrđen virus korona, od kojih je pacijentkinja stara 87 godina preminula u sredu uveče. 

Inficirani su još ćerka i sin prvoobolelog muškarca iz sela Vodanj, starog 69 godina, kao i medicinska sestra Doma zdravlja Smederevo koja je u kontaktu sa tim pacijentom bila prilikom njegovog transporta za Beograd. Još dve osobe iz sanitetskog vozila su testirane, ali su negativni rezultati, potvrđeno nam je u ZZJZ.

Kako saznajemo, još jedna medicinska sestra iz Smedereva je testirana i rezultati se očekuju, ali ona nema veze sa prvoobolelim muškarcem iz Vodnja. Niko od novoinficiranih nema teže tegobe i svi su u kućnoj izolaciji.

Preminila pacijentkinja je u smederevsku bolnicu primljena zbog srčanih tegoba, nije imala infektivni sindrom, ali se testiraju svi teški slučajevi i ispostavilo se da je pozitivna.

Kako „Politika” nezvanično saznaje, iako su prvo negirani kontakti sa nekim iz inostranstva, ispostavilo se da je preminula ipak imala gošću iz Češke.
Prema tvrdnjama lekara ona je preminula od posledica infarkta, a da li je do komplikacija došlo usled virusa, još nije potvrđeno.

Olivera Milošević

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!