Home Zanimljivosti U Londonu otvoren kafić za druženje sa sovama

U Londonu otvoren kafić za druženje sa sovama

by redakcija

Ukoliko volite da vreme provodite u društvu mudraca, jedan kafić u Londonu je pravo mesto za vas.

Tamo, naime, ovih dana možete popiti jutarnju kafu družeći se sa pravim sovama!

Sova po imenu Eni i nekoliko njenih drugarica doputovale su u London iz Tokija, kako bi se nekoliko dana družile sa ljubiteljima sova u "pop-ap" baru u Engleskoj.

Do sada su svi čuli za kafiće u kojima se na sve strane izležavaju druželjubive mace, ili su ispunjeni veselim, razdraganim kucama. Kafić sa sovama je nesvakidašnji koncept koji nije naročito rasprostranjen, ali je njegova popularnost utoliko veća.

Cela priča oko kafića kojim gospodare sove ima veoma humani karakter: ulaz u privremeni londonski kafić se naplaćuje, a sav prikupljeni novac namenjen je upravo zaštiti ovih lepih ptica.

– Naše sove su navikle na društvo ljudi, ali će njihovo prisustvo u lokalu biti ograničeno, da ne bi doživele previše stresa. One su odrasle u zatočeništvu i osećaju se komotno u našem društvu, a na sebe su preuzele humani zadatak da pomognu prikupljanje novca za njihove rođake koji odrastaju i žive u divljini – objašnjavaju organizatori, dodajući da su uslovi u kafiću u potpunosti podređeni bezbednosti i ugodnosti ovih ptica.

Interesovanje je, kako kažu, veliko, a prikupljena svota biće prosleđena organizaciji "Barn Owl Centre" i zaštiti ovih lepih ptica na području Velike Britanije.

Izvor: zivotinje.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!