Home InfoDruštvo Treća konferencija za štampu – sutra protest!

Treća konferencija za štampu – sutra protest!

redakcija

Kolektiv Gimnazije Smederevo, profesori koji pružaju podršku smenjenom direktoru Milutinu Vučkoviću je održao treću konferenciju za štampu.

Saopštili su da se danas nalaze u formi štrajka koji podrazumeva trajanje časa od 30 minuta. Takođe svi časovi koji su izgubljeni u petak, kao i sve ono što je propušteno zbog skraćenih časova biće nadoknađeno tako da učenici ne budu ni na koji način oštećeni. Oni su još i pozvali sve učenike da se vrate na nastavu.

Oni očekuju od nadležnih organa obaveštenje o odobravanju održavanja Javnog skupa u pokretu, koji su najavili za utorak 03.03. u 12 časova ispred Gimnazije. Odobrenje bi trebalo da stigne najkasnije 12 sati pre najavljenog termina skupa. Računaju na podršku prvenstveno bivših đaka, njihovih roditelja i svih punoletnih građana.

Za kraj protestne šetnje predviđeno je obraćanje predstavnika profesora, roditelja i bivših učenika kod Karađorđevog duda.

Napomenuli su da se dešavaju svakakvi pritisci na zaposlene od strane v.d. direktora Radmile Trajković.

Da se podsetimo koji su to zahtevi kolektiva Gimnazije od kojih, kako kažu, ne odustaju:

1. Preispitivanje odluke ministra prosvete u razrešenju mr Milutina Vučkovića sa mesta direktora i Školskog odbora.
2. Preispitivanje odluke o imenovanju novog Školskog odbora i postavljanju za v.d. direktora Radmilu Trajković.
3. I ukoliko i protiv jednog radnika Gimnazije bude pokrenut disciplinski postupak zbog učešća u svim vidovima protesta koje preduzimaju, tražiti da postupak pokrene protiv svih.


foto: Vladimir Gogić

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!