Home InfoDruštvo Traži se, traži… – Novi načelnik Gradske uprave

Traži se, traži… – Novi načelnik Gradske uprave

by redakcija1

Grad Smederevo objavio je Konkurs za izbor načelnika Gradske uprave. U vremenu kada smo gotovo i zaboravili na konkurs kao zakonom predviđenu praksu za izbor naboljih u bilo kojoj profesiji, ovo je osveženje u (lokalnom) stanju stvari. Naravno, pohvala će izostati jer lokalna samouprava samo radi onako kako je oduvek i trebalo, što bi trebalo da bude i praksa i normalno, a jedino što ostaje je da vidimo ko će poneti ovu titulu i veliku odgovornost i na koji način.

Da je kriza po ovom pitanju, da definitivno nemamo veliki izbor, da, što bi se reklo „nema ko da se prihvati“ pravnih poslova, videli smo u prethodnom periodu.  Da se podsetimo kako smo došli do ove situacije? Nekadašnji dugogodišnji načelnik Gradske uprave Milko Mišković podneo je ostavku, nikada javno nije rekao šta je razlog tome, iako se po opštinskim okularima šuška i može se svašta čuti. U međuvremenu  za v.d. načelnika postavljen je Goran Milentijević koji je na to mesto povučen sa mesta sekretara skupštine. Da bi stvar bila zanimljivija nakon njegovog pomaknuća, pravo iz penzije, na skupštinsko postolje ponovo se vratila Milijana Novaković, nekadašnja bliska saradnica Jasne Avramović.

U svakom slučaju, ako zaista dobijemo pravog načelnika koji u realnosti (a ne samo na papirima) odgovara svim postavljenim kriterijumima, onda će to biti osoba brojnih znanja i stručnih veština. Između ostalog, osim što mora da ima adekvatno pravno obrazovanje, položen državni ispit, pet godina iskustva u struci, to takođe, treba da bude osoba koja nije pravosnažno osuđivana na kaznu zatvora od najmanje šest meseci i da ranije nije učinila težu povredu radne dužnosti. Kada je o kompetencijama reč, taj spisak je već poduži i zahteva čitav niz različitih sposobnosti.

Konkurs će trajati naredne dve nedelje. Na kraju, onima koji zaista sve to ispunjavaju, neka je sa srećom. Kao i svima nama jer će ta osoba raditi izuzetno važne stvari koje će uticati i na naše živote.

Konkurs možete naći ovde.

Načelnik Gradske uprave Smederevo podneo ostavku

Slične vesti

3 comments

Goksi 06.07.2023 - 11:54

A novi vodja Pokreta za državu u Smederevu i budući kandidat za gradonačelnika Softic

Reply
misa.nad 06.07.2023 - 19:51

Nekako mi ne ide da bi Softic mogao sa tim prostacima ,covek ima isuvise unosan biznis da bi se macevao sa takvim polusvetom

Reply
Petar Marković 08.07.2023 - 18:12

Uslov za ovo radno mesto je pravni fakultet, kakve veze ima Softić sa pravom. A i Softić je u vlasti, iako ta stranka glumi opoziciju.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!