Home Info Tradicionalna smotra recitatora

Tradicionalna smotra recitatora

redakcija

Tradicionalna gradska smotra recitatora „PESNIČE NARODA MOG“, održaće se u petak, 22. marta 2019. sa početkom u 10 sati, u Koncertnoj  dvorani Centra za kulturu Smederevo. Pravo učestvovanja imaju učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji Smedereva. Učesnici su podeljeni prema uzrastu u tri kategorije: niži uzrast (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole), srednji uzrast (od petog do osmog razreda osnovne škole), stariji uzrast (učenici srednjih škola). Ove godine prijavljeno ukupno 66 takmičara, 25 učenika nižeg uzrasta, 24 recitatora koji pripadaju kategoriji učenika od petog do osmog razreda i 17 srednjoškolaca. 

Tročlani žiri vrednuje izbor pesme primerene uzrastu recitatora, akcentuaciju i dikciju, ostvarivanje misaono-emotivnih sadržaja pesme, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitacije. Ove godine će recitatorsko umeće učenika vrednovati Sanja Marković, nastavnik srspkog jezika i književnosti u osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“ u Smederevu,  nastavnik srpskog jezika i književnosti i bibliotekar u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu i Jelena Bulajić, nastavnik srpskog jezika i književnosti u TTPŠ „Despot Đurađ“ u Smederevu.
Žiri bira  pet najkvalitetnijih takmičara iz svakog uzrasta koji se kvalifikuju za okružnu smotru recitatora u Velikoj Plani.

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!