Home InfoHronika Svedok odložio suđenje Radetu Terziću

Svedok odložio suđenje Radetu Terziću

by redakcija

U Osnovnom sudu u Smederevu danas nije nastavljeno suđenje u predmetu protiv bivšeg beogradskog okružnog tužioca Radeta Terzića, optuženog za zloupotrebu službenog položaja u slučaju "zemunskog klana".

Nastavak pretresa je odložen jer nije došao svedok optužbe Miroslav Vlajić, tadašnji zamenik Okružnog tužilaštva u Beogradu, a nije dostavljena ni tražena dokumentacija Tužilaštva za organizovani kriminal.

Terziću je osumnjičen da je, kao okružni javni tužilac krajem 2001. godine, uticao da iz pritvora budu pušteni članovi "zemunskog kriminalnog klana" i da se odustane od krivičnog gonjenja.

Na današnji glavni pretres pojavili su se optuženi Rade Terzić i njegovi advokati Srdja Popović i Sead Spahović, što nije bilo dovoljno da se održi pretres, odnosno nastavi dokazni postupak.

Tužilaštvo je obavestilo Osnovni sud u Smederevu da “ne mogu da se dostave tražena akta, zato što su strogo poverljiva i ne mogu poslužiti kao dokaz u postupku koji se vodi protiv optuženog Radeta Terzića”.

Sudija Osnovnog suda u Smederevu Slobodan Ignjatović je izjavio Tanjugu da će tražiti po urgenciji navedeni zahtev i ponovo pozvati svedoka Vlajića, koji je kažnjen novčano sa 50.000 dinara, zbog današnjeg nedolaska.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 8. jul.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!