Home Info Sudbina „Ju-Es stila“ biće određena već 31. januara

Sudbina „Ju-Es stila“ biće određena već 31. januara

redakcija

 

O problemima „Ju-Es stila" raspravljalo se i na redovnom sastanku menadžmenta, predstavnika sindikata, lokalne samouprave i Vlade Srbije, kojem je prisustvovao potpredsednik kompanije za Evropu Dejvid Rin Tul. Iako se niko od učesnika sastanka nije oglasio, pominju se tri moguća scenarija. Prema saznanjima Pressa, najgora opcija je gašenje i druge visoke peći, potpuna obustava proizvodnje i povlačenje iz Srbije. Drugi scenario bilo bi otpuštanje oko 1.500 radnika, koji bi dobili otpremninu samo za period od kada je ova kompanija vlasnik železare. Najbolja opcija je da se nastavi sadašnji režim rada, četvorodnevna radna nedelja.

U američkoj firmi već dve godine ponavljaju da „Ju-Es stil" nastavlja da se suočava sa brojnim izazovima u Srbiji.

Poznavaoci ekonomskih prilika ističu da su ovakve i slične najave jedan vid pritiska na državu radi dobijanja određenih ustupaka koje bi „Ju-Es stilu", kao jednom od najvećih srpskih izvoznika, pomogle da premosti ekonomsku krizu na tržištu čelika.

Panika u gradu na Dunavu zavladala je na jesen prošle godine, kada je „procurila" informacija iz centrale u Pitsburgu da „Ju-Es stil" poslednjih godina beleži višemilionske gubitke, zbog čega je opstanak kompanije u našoj zemlji doveden u pitanje.

 

Izvor: Press online

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!