Home InfoHronika Pet emigranata otkrivena u kamionu na kapiji „Ju Es Stila“

Pet emigranata otkrivena u kamionu na kapiji „Ju Es Stila“

by redakcija

Pet stranih državljana bez ličnih dokumenata, koji tvrde da su iz Avganistana, otkriveni su u kamionu makedonskih registarskih oznaka na ulazu u kompaniju "Ju Es Stil Srbija", rekao je danas Tanjugu portparol smederevske policije Saša Nikolić.

On je kazao da policija radi na identifikaciji ovih osoba, od kojih su tri maloletne.

Na jednom od službenih ulaza u kompaniju "Ju Es Stil Srbija" u Radincu kod Smedereva juče su otkriveni, kako za sebe tvrde, avganistanski emigranti u kamionu koji je dovezao repromaterijal za potrebe čeličane.

Šleper makedonskih registarskih oznaka juče je dovezao repromaterijal za američko-srpsku kompaniju.

Plombirani šleper je prethodno prošao granični prelaz kod Preševa.

Nikolić je izjavio da je vozač kamiona, makedonski državljanin, cariniku na kapiji predao “papire” u vezi sa robom koju dovozi.
Pošto dokumentacija nije bila uredna, carinik je naložio da se otvori kamion.

"Kada su skinuli plombu i otvorili vrata, nepoznate osobe su iskočile iz kamiona i počele da beže. Tada je intervenisalo obezbeđenje Ju Es Stila, koje ih je sakupilo i pozvalo policiju”, izjavio je Nikolić za Tanjug.

Reč je o trojici maloletnih i dvojici punoletnih stranih državljana, bez dokumenata, koji su prilikom policijskog ispitivanja tvrdili da su iz Avganistana.
U toku je i saslušavanje vozača kamiona, u cilju utvrđivanja njegove eventualne umešanosti u ovaj slučaj, rekao je Nikolić.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!