Home Info Strelci na Prvenstvu Srbije dominirali

Strelci na Prvenstvu Srbije dominirali

by redakcija

Strelci iz Smedereva ponovo su dominirali na još jednom Prvenstvu Srbije, ovoga puta serijskom malokalibarskom puškom. Ekipne titule prvaka države, Streljačka družina „Smederevo“, osvojila je u obe discipline, trostav i ležeći, u opštoj i u kategoriji pionira. Pojedinačne titule prvaka Srbije osvojili su Novica Petrović u opštoj kategoriji trostav i pionirka Natalija Tasić u ležećem. Titule ekipnog vicešampiona Srbije osvojili su pioniri u ležećem i pojedinačnu Nikola Simić u opštoj kategoriji ležeći. Pojedinačnim bronzanim medaljama okitili su se Uroš Ćorović, u kategoriji pionira u ležećem i Jovana Lazić u istoj disciplini u kategoriji pionirki. 

Pioniri su nastupali prvog dana dvodnevnog takmičenja za titule najboljih na Prvenstvu Srbije. U disciplini 30 metaka ležeći, sa ukupnim rezultatom od 759 krugova, ekipno su bili drugi iza Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije sa 781 krugom i ispred trećeplasiranog Streljačkog kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice sa 753 kruga. Pojedinačno, bronzane medalje se domogao Uroš Ćorović sa 262 kruga (92), koliko je imao i njegov klupski drug Veljko Ilić, ali slabiju poslednju seriju (88). Treći član ekipe Nemanja Adamović bio je 18-ti sa 235 krugova, a Nemanja Živojinović, koji je nastupao pojedinačno bio je 20-ti sa 233 kruga. U trostavu, 3 puta 10 metaka, pioniri „Smedereva“ bili su četvrti sa 621 krugom. Prvo mesto osvojila je ekipa „Mladosti“ iz Inđije sa 726 krugova, drugo Streljački klub „Vranje“ sa 691 krugom, a treće „Zuc“ iz Sremske Mitrovice sa 651 krugom. Pojedinačno najbolji je bio Uroš Ćorović na šestom mestu sa 236 krugova, Veljko Ilić je bio 11-ti sa 219 krugova, koliko je imao i Nemanja Živojinović na 12-om mestu, a Nemanja Adamović je bio 15-ti sa 186 krugova. 

Pionirke su ekipno bile najbolje u obe discipline. U ležećem pobedile su sa 798 krugova ispred Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 759 krugova i „Vranja“ sa 751 krugom. Pojedinačnu titulu prvakinje države, svoju prvu, osvojila je Natalija Tasić sa 276 krugova, a bronzanu Jovana Lazić sa 265 krugova (88), koja je imala bolju poslednju seriju od klupske drugarice Katarine Botić (87). Srebrna medalja pripala je Anastasiji Gaćeši iz inđijske „Mladosti“ sa 266 krugova. Treća članica šampionske ekipe „Smedereva“ Iva Jovanović je bila sedma sa 257 krugova. U trostavu ekipno, naše pionirke su titulu osvojile sa ukupnim rezultatom od 731 kruga, 10 više od ekipe „Vranja“ i 30 više od „Pančeva“. Pojedinačno, Natalija Tasić je vicešampionka države sa 253 kruga. Krug više za šampionsku titulu imala je vranjanka Katarina Trajković, dok je bronzanu medalju takođe, osvojila pionirka iz Vranja, Aleksandra Dimković sa 246 krugova. Iva Jovanović je bila peta sa 245 krugova, a Jovana Lazić šesta sa 233 krugova, Katarina Botić 11-ta sa 221 krugom. Katarina Milovanović iz Streljačkog kluba „Heroj Srba“ zauzela je 15-to mesto u obe discipline.  

U opštoj kategoriji „Smederevo“ je odbranilo ekipne titule u obe discipline. U disciplini 40 metaka ležeći, sa 1078 krugova ukupno, bolje je od drugog smederevskog kluba, „Heroj Srbe“ sa 1050 krugova, dok je krug manje na trećem mestu imala ekipa Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice. Pojedinačno Novica Petrović nije odbranio prošlogodišnju titulu, bio je tek šesti sa 357 krugova, ali je Nikola Simić došao do vicešampionske sa 365 krugova. Zlato je osvojio Radiša Borisavljević iz Streljačke družine „Boško Petrović“ iz Ivanjice sa 367 krugova, a bronzu Miroslav Morača iz subotičkog „Spartaka“ sa 361 krugom. Treći član zlatne smederevske ekipe Borivoje Provčin bio je 10-ti sa 355 krugova. Najbolji plasman od strelaca „Heroj Srbe“ ostvario je Saša Ilić na sedmom mestu, Dejan Adamović je bio trinaesti, a Aleksandar Stevanović 18-ti. 

U trostavu, 3 puta 20 metaka, „Smederevo“ je odbranilo titulu sa 1515 krugova, četiri više od „Mladosti“ iz Inđije. Treće mesto osvojio je „Spartak“ iz Subotice sa 1452 kruga. Treću godinu zaredom Novica Petrović je najbolji u trostavu. Za odbranu titule bio mu je dovoljan rezultat od 521 kruga. Srebrna medalja pripala je Sofiji Alimpijević iz „Mladosti“ sa 514 krugova, a bronza Dragoslavu Vidakoviću iz Streljačkog kluba „Vojnik“ iz Subotice sa 512 krugova. Nikola Simić je bio peti sa 506 krugova, a Borivoje Provčin 10-ti sa 488 krugova. „Heroj Srba“ ekipno je bila peta, pojedinačno Saša Ilić 11-ti, Aleksandar Stevanović 18-ti, Dejan Adamović 22-gi. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!