Home Info Tajnim glasanjem smenjen predsednik Skupštine Smedereva Bogoljub Spasojević

Tajnim glasanjem smenjen predsednik Skupštine Smedereva Bogoljub Spasojević

by redakcija

Skupština grada u Smederevu je u ponedeljak konačno razrešila predsednika Bogoljuba Spasojevića. Na njegovo mesto, glasovima odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, izabrala je, takođe naprednjaka, Bojana Teofilovića.

Iz trećeg pokušaja, vladajuća većina u gradu na Dunavu je obavila kadrovsku promenu koja je obrazložena tvrdnjom da je dosadašnji čelnik lokalnog parlamenta "lošim vođenjem sednica ugrozio funkcionisanje Skupštine i interese građana".

Smederevci, međutim, slute da je Spasojević – na funkciju izabran upravo glasovima odbornika SNS i SPS – izgubio podršku stranačkih kolega i politički je "žrtvovan" kao jedan od poslednjih bliskih saradnika gradonačelnika Jasne Avramović. Jer, po svemu sudeći, ni iza nje više ne stoji ovde vladajuća većina.

– Sa Bogoljubom Spasojevićem ste "tikve sadili", bio vam je dobar, a sada ga smenjujete i to samo zato jer, kao i ja, insistira na tome da se vrati kredit koji smo podigli za izgradnju hale PKC – naglasila je Jasna Avramović, te tokom gotovo jednosatnog izlaganja odbornike Srpske napredne stranke optužila da su joj okrenuli leđa, iako ih je upravo ona sve uvela u vladajuću partiju.

Oponente je optužila i za to da je satanizuju posredstvom portala koji dobijaju milione iz gradskog budžeta. Zbog lažnih optužbi da je turskim investitorima podvodila žene je, kaže, spremna da se podvrgne i poligrafskom ispitivanju, a na kraju je poručila da Smederevo pripada njoj, baš kao što i ona pripada Smederevu.

Posle tročasovne, nesvakidašnje skupštinske rasprave među odbornicima vlasti, Bogoljub Spasojević je smenjen tajnim glasanjem. Za novog predsednika Skupštine odbornici vlasti su, inače, najpre bili predložili šefa odborničke grupe SNS Vesnu Kiš Kostić, ali su na sednici – bez obrazloženja – odustali od takvog rešenja.

Bojan Teofilović je bivši zamenik gradonačelnika koji je ostavku na tu funkciju podneo početkom ove godine. Povod je, naveo je, bilo neslaganje sa Jasnom Avramović koju je, čak, bio optužio i za fizički napad.

Inače, do poslednjih lokalnih izbora je godinama bio član Demokratske stranke.

 

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!