Home InfoDruštvo Šta je obeležilo rad smederevske policije u februaru?

Šta je obeležilo rad smederevske policije u februaru?

by redakcija1

Iz MUP-a poručuju da je i tokom prošlog meseca PU Smederevo ostvarila dobre rezultate. Smanjen je i broj ukupnih broja krivičnih dela u odnosu na januar.

Lakih telesnih povreda je za trećinu manje. Nije evidentirano nijedno razbojništvo, ugrožavanje opasnim oruđem i izazivanje opšte opasnosti. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa elementima nasilja je 96%.

Pripadnici PU postigli su značajne rezultate na suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima. Tokom januara otkrili su 11 krivičnih dela iz ove oblasti, što je za 10% više nego u januaru.

Policija je 3. februara uhapsila osumnjičenu iz Mladenovca, zbog postojanja osnova sumnje da se lažno predstavljala kao službenica Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i prevarom od oštećenih uzimala novac na ime ostvarivanja poljoprivrednih subvencija.

Intenzivnim operativnim radom, 21. februara je rasvetljena lažna dojava o postavljenoj bombi u Gimnaziji u Smederevu. Istog dana je kao izvršilac identifikovan šesnaestogodišnji učenik škole. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

U suzbijanju privrednog kriminala, ističe se otkrivanje i procesuiranje osumnjičenog za krivična dela nedozvoljena trgovina i neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba i usluga.

Izvršio ih je tako što je putem interneta oglašavao i prodavao falsifikovanu sportsku obuću zaštićenih robnih marki, ukupne vrednosti od skoro 600.000 dinara.

Javni red i mir u objektima gde se okuplja veći broj posetilaca, naročito mladih, kao i u blizini tih objekata je bio stabilan, bez registrovanih tuča sa više učesnika.

U februaru je evidentirano skoro duplo manje prekršaja u odnosu na januar ove godine. Najveće smanjenje je zabeleženo kod prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja i tuča.

Stalnim prisustvom u školskim objektima i njihovoj blizini u Podunavskom okrugu, otkriven je, isključen iz saobraćaja i zadržan vozač koji je u zoni škole „Dositej Obradović“ u Smederevu, upravljao automobilom sa 4,23 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole.

Uporedo sa redovnim aktivnostima na obezbeđivanju škola, pripadnici Policijske uprave nastavili su preventivne aktivnosti i radionice po projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, uz promocije konkursa za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

Pripadnici saobraćajne policije su, u okviru svojih nadležnosti, redovno sprovodili akcije kontrole saobraćaja u zonama škola i pešačkih prelaza, kao i na ostalim lokacijama i saobraćajnicama u naseljima i van njih.

U odnosu na prethodni mesec, smanjen je ukupan broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj nezgoda pod uticajem alkohola, dok nezgoda sa poginulim licima nije bilo.

Pripadnici saobraćajne policije su držali predavanja srednjoškolcima o pravima i obavezama mladih vozača sa probnim vozačkim dozvolama.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!