Home InfoHronika RTV Smederevo nastavilo štrajk

RTV Smederevo nastavilo štrajk

by redakcija

Zaposleni u RTV Smederevo objavili u informativnoj emisiji da nastavljaju štrajk započet u utorak i da za to imaju podršku novnarskih asocijacija UNS i NUNS.

Radio Smederevo je u toj informativnoj emisiji imao dva priloga, vest o štrajku i vest o predstojećoj sednici gradske skupštine.

Milan Lukić vlasnik nedeljnika „Naš Glas“, koji je u decembru 2009. dao najbolju ponudu na aukciji za Radio Smederevo naveo je da u Radio-televiziji Smederevo štrajkuje polovina od 12 zaposlenih.

Lukić je naglasio da do štrajka ne bi ni došlo da su se zaposleni držali „džentlmentskog sporazuma“ koji im je predložio – isplatu zarada u ratama.

Od četiri novinara i dva urednika Radio-televizije Smederevo jedan urednik ne štrajkuje „iz zdravstvenih razloga“.

Milan Lukić je naveo da se štrajk zaposlenih u Radio-televiziji Smederevo ne primećuje jer novinari te medijske kuće i mimo štrajka „ništa ne rade“ i ništa što se dogodi posle 15.00 časova ne pokrivaju.

On je dodao da nije spreman da isplati zarade za nerad.

Lukić je naveo da plata novinara od 17.000 ili 18.000 dinara bila kada je kupljen Radio Smederevo i da je ostala na tom nivou.

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo zahtevaju isplatu zarada od početka godine, topli obrok od juna prošle godine, regres za 2010. i putne troškove.

Lider koalicije „Za bolje Smederevo“, Milan Lukić kupio je radio Smederevo na aukciji u decembru 2009. kasnije i nedeljnik „Naš glas“,
a u martu ove godine počeo je i sa emitovanjem tv programa.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!