Home Info Srbija traži kupca za Železaru

Srbija traži kupca za Železaru

redakcija

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo, a rok za podnošenje ponuda je 4. maj.

U pozivu, objavljenom na sajtu Ministarstva, navedeno je da će izabrani strateški partner imati obavezu da obezbedi kontinuitet poslovanja i dalji razvoj Železare.

Zainteresovani kupci treba da uz ponudu dostave garanciju od milion evra. Krajnji rok za podnošenje prijave za otkup tenderske dokumentacije, po ceni od 10.000 evra, jeste 27. april.

Pravo na pondnošenje ponuda imaju pravna lica koja se bave eksploatacijom ruda metala i drugih ruda i proizvodnjom sirovog gvoždja, koksa, čelika ili ferolegura, čiji je prihod u 2011. godini bio najmanje milijardu evra a vrednost imovine 1,5 milijardu evra.

Vlada Srbije je 12. aprila odlučila da raspiše javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo i najavila da će poziv biti objavljen u domaćim medijima i londonskom "Fajnenšel tajmsu" i dostavljen direktno svim značajnim svetskim proizvođačima čelika.

Železara je od januara ove godine u državnom vlasništvu, nakon otkupa za jedan dolar od američkog Ju-Es stila, koji se povukao iz Srbije jer je poslovao s gubicima.

Ju-Es stil je 2003. godine kupio smederevsku železaru u stečaju.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!